Nemzetközi foci

Bejelentették Tőzsér átigazolását

Az olasz Genoa kölcsönadta az angol másodosztályú Watford csapatának a magyar védekező középpályást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az olasz és az angol honlapok már kedden is tényként írtak Tőzsér Dániel klubváltásáról, ami szerdán hivatalossá vált, ugyanis a Genoa is bejelentette a magyar középpályás kölcsönadását.

A watfordobserver.co.uk cikkéből az is kiderül, hogy a 28 éves Tőzsér a jelenlegi szezon végéig került az angol klubhoz. A pályafutását Debrecenben kezdte, később a török Galatasaray, aztán a Ferencváros, a görög AEK Athén, a belga KRC Genk, illetve legutóbb az olasz Genoa játékosa volt.

A magyar válogatottban eddig húsz alkalommal szerepelt, legutóbb 2011-ben.

A játékost képviselő F-Group menedzseriroda megerősíti, hogy Tőzsér Dániel az idény végéig Angliában futballozik, a Championshipben szereplő Watford vette kölcsön. A légiós szerdán írta alá szerződését, és amennyiben időben megérkezik a játékengedélye, már a vasárnapi, Brighton elleni bajnokin bemutatkozhat új klubjában.

– Nem érdemes a mögöttem hagyott időszakkal foglalkozni, mindenki sejtheti, milyen az, amikor egy külföldön légióskodó sportoló, egy profi futballista nem kap játéklehetőséget a klubjában – mondta az olaszországi hónapokról Tőzsér Dániel. – Ám hiába volt mindezt nehéz átélni, tudtam, hogy csak magamnak ártok azzal, ha az edzéseken nem nyújtom a maximumot. Mert noha remek hely Olaszország, és a család is jól érezte magát Genovában, én futballozni akartam, ezért bíztam benne, hogy idővel megoldódik a helyzetem. Becsülettel dolgoztam az elmúlt hónapokban. Az persze nyilvánvaló, hogy a meccshiány az erőállapotomon is meglátszik, de az állóképességem megfelelő, és rendkívül motivált vagyok, hogy bizonyítsak az új csapatomban. Több ország több bajnokságában is megfordultam már, de Anglia új terep, bízom benne, hogy megállom a helyem. Azt már most látom, hogy minden adott a nyugodt munkához, az edzőközpont csodálatos, és két csapattársam is örömmel fogadott: Alexander Merkellel a Genoánál, Daniel Pudillal pedig Genkben játszottam együtt. A Watfordot olasz edző vezeti, ami azt is jelenti, hogy a csapatra nem kifejezetten a brit stílus a jellemző. Biztos kell kis idő, mire felveszem a ritmust, de eltökélt vagyok, mert amellett, hogy Angliában is szeretnék megfelelni az elvárásoknak, az is pozitív hatással van rám, hogy Pintér Attila szövetségi kapitány felvette velem a kapcsolatot. Holnaptól együtt készülök a társakkal, ha a papírjaim is rendben lesznek – és a szakmai stáb is úgy gondolja –, vasárnap ott lehetek a Brighton elleni keretben.

Filipovics Vladan menedzser elmondta, hogy már tavaly nyáron szó volt Tőzsér Dániel watfordi igazolásáról, ám akkor még nem tudott megegyezni a két klub. A télen ismét egyezkedni kezdtek a felek, ami azt mutatja, hogy az angolok komolyan gondolták a magyar játékos megszerzését. Itt reális esélye van a középpályásnak folyamatos játéklehetőséget kapni, a vezetőedző számít rá, mert rutinos játékos, olyan, aki mindegyik klubjánál megállta a helyét, ha számított rá a szakmai stáb. Az angol stílus is fekszik majd neki, minden bizonnyal belső középpályásként számol vele a szakvezetés.

Olvasói sztorik