Nemzetközi foci

Így is történelmi játékos

José Mourinho szerint Messinek nem kell világbajnoknak lennie ahhoz, hogy a valaha volt legjobbak között tartsák számon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rengetegen megszólaltak már az utóbbi napokban azzal kapcsolatban, hogy az elveszített világbajnoki döntő után az argentinok csapatkapitánya, Lionel Messi érdemtelenül kapta meg a torna legjobb játékosának járó Aranylabdát. A Chelsea portugál menedzsere, José Mourinho azonban védelmébe vette a Barcelona csillagát, mondván, Messinek nem kell világbajnoknak lennie ahhoz, hogy a valaha volt legjobb labdarúgók között tartsák számon.

– Könnyű tisztelni őt, amikor nyer, de akkor már nem olyan egyszerű a helyzet, amikor veszít – kezdte José Mourinho. – Messi továbbra is a történelem egyik legjobbja, és nem kell világbajnoknak lennie ehhez, pláne, ha az utóbbi évtizedet figyeljük. Számomra Pelé az Pelé, Maradona pedig Maradona, különböző generációk játékosait nem szeretem összehasonlítani.

Arra a kérdésre, hogy szerinte Messi volt-e Argentína bűnbakja az elveszített döntőben Mourinho így felelt:

– Egyáltalán nem – válaszolt a Real Madrid, az Inter és a Porto korábbi trénere, majd megkérdőjelezte az argentin szövetségi kapitány, Alejandro Sabella néhány finálébeli döntését. – Úgy gondolom, hogy az első félidőben nagyszerű taktikát alkalmazott, de szeretném tudni, hogy Lavezzi miért maradt az öltözőben a szünetben. Argentína két szélsővel játszott, Enzo Perez jól zárta le a területet Lahm előtt, Lavezzi ugyanezt tette a másik oldalon. Az első félidőben ez jól működött, és Messi védekezés közben sétálhatott, hogy több energiája legyen akkor, amikor az argentinoknál van a labda. Amikor Lavezzi helyére beállt Agüero, akkor négy-négy-kettőről átálltak négy-három-háromra, és elveszítették az egyensúlyt. Messinek többet kellett futnia Lavezzi kiszállása után. A csapat elveszítette az egyensúlyt, és főleg az erejét. Azt az energiát, amire a hosszabbításban szükségük lett volna – magyarázta José Mourinho.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik