Foci vb 2014

Maradona: Messi nem érdemelt Aranylabdát

Az egykori legendás játékos, majd szövetségi kapitány rendkívül csalódott az elveszített döntő után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Argentína ezüstérmet szerzett a világbajnokságon, miután a hosszabbításos fináléban Mario Götze góljával Németország legyőzte a dél-amerikaiakat. A döntő lefújása után megválasztották a torna legjobb játékosát – Lionel Messi, ha aranyérmet nem is, de Aranylabdát kapott. A Barcelona játékosa csapatkapitányként egyedül vitte a hátán Argentínát a döntőig, négy góllal és egy gólpasszal járult hozzá az ezüstéremhez.

Diego Maradona, aki 1986-ban világbajnoki címig vezette a dél-amerikaiakat, valamint szintén begyűjtötte a torna legjobbjának járó címet, kritikusan nyilatkozott Messi sikeréről. Az isteni Diego úgy lája, a FIFA rossz döntést hozott Aranylabda-ügyben, mivel honfitársa nem érdemelte ki a címet. Szerinte Messi csupán reklámfogásból kapta az elismerést, miközben Robben, Müller és James Rodríguez is jobban megérdemelt volna az Aranylabdát.

– Messi? Én biztosan nem neki adtam volna. Szerintem az nem helyes, ha valaki marketingfogás miatt nyer valamit – mondta egy venezuelai tévéműsorban Maradona, aki honfitársai döntőbeli játékát is kritikusan szemlélte. – Sajnálom az országomat. Mario Götze gólja valóságos fájdalommal töltött el. Nagy szomorúság költözött a szívembe a finálé elvesztése miatt. Mindent egybevetve Argentína legalább a tizenegyeseket megérdemelte volna. A németek kihasználtak egy óriási védelmi hibát, ami győzelmet ért számukra.

Maradona szerint az argentin szövetségi kapitány a szünetben rosszul cserélt, és ez megbosszulta magát.

– Nem értettem, miért kellett lecserélni Lavezzit a szünetben. Zseniálisan játszott a szélen. A helyére beállt Agüero nem tudta hozni azt a szintet, amit tőle elvárhatunk. Ez nem az ő tornája volt.

Olvasói sztorik