Foci vb 2014

Messi megérdemelte a díjat

Argentína leköszönő szövetségi kapitánya, Alejandro Sabella elismerte, hogy nagy árat fizettek a kihagyott helyzetekért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sokan, köztük Diego Maradona is szóvá tette már, hogy nem feltétlenül honfitársának, a világbajnokság döntőjét elbukó Lionel Messinek kellett volna kapnia a brazíliai torna legjobb játékosának járó Aranylabdát. A Barcelona sztárja és társai hatalmas lehetőséget szalasztottak el, és az egyenes kieséses szakaszban valóban nem a legjobb Messit láthatták a nézők, de Argentína szövetségi kapitánya, Alejandro Sabella a védelmébe vette csapata legnagyobb csillagát.

– Messi megérdemelte az Aranylabdát, mert rendkívüli teljesítményt nyújtott a világbajnokságon. Ő az alapvető tényezője annak, hogy a csapat a döntőig menetelt, és a többiekkel együtt megtett mindent, hogy idáig eljussunk – kezdte az argentin tréner.

Sabella elismerte, hogy nagy árat fizettek a kimaradt ziccerek miatt, hiszen Messi és Higuain is hatalmas gólszerzési lehetőséget szalasztott el még a rendes játékidőben.

– A játékosok keserűek és szomorúak, mert egy nagy álom kapujában voltunk. Én is ugyanolyan csalódott vagyok, mint a játékosok. A srácok azonban nyugodtan egymás szemébe tudnak nézni, és elmondhatják, mindent megtettek Argentínáért. Különleges játékosaink vannak, akik valójában igazi harcosok – magyarázta a búcsúzó kapitány. – Gratuláltam a csapatomnak, mert minden egyes izzadtságcseppjüket otthagyták a pályán. Minden tőlük telhetőt megtettek. Nagyon büszke vagyok, a fiúk egy rendkívüli világbajnokságot játszottak. Folyamatosan előre tudtak lépni, mindent megtették az argentin mezért, és a hazájukért.

Az 59 éves szakember a Németország ellen, hosszabbításban elvesztett finálét is értékelte.

– Úgy gondolom, a döntő nagyon kemény meccs volt. Németország jobban kezdte az összecsapást, és irányította a játékot. El kell ismerni, hogy nagyszerű csapatuk van. Voltak gyengébb pillanataink, de igazán nagy lehetőségek előttünk adódtak. Gratulálok a srácoknak az elvégzett munkáért, Németországnak pedig az aranyéremhez.

Mint ismert, az argentin szövetségi kapitány már a döntő előtt bejelentette a végeredménytől függetlenül távozik posztjáról, és a jövőjével kapcsolatban egyelőre nem is szeretne nyilatkozni.

– A jövőről most nem tudok beszélni. Szeretnék most a játékosokkal és a családommal lenni, valamint pihenni egy kicsit. Nem is tudom mit mondhatnék a jövőmmel kapcsolatban – mondta Alejandro Sabella.

Olvasói sztorik