Foci vb 2014

Szomorúak, de büszkék az argentinok

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A vereség miatt érzett fájdalom ellenére a futballistáink tiszta lelkiismerettel nézhetnek egymás szemébe és a tükörbe – közölte az argentin szövetségi kapitány.

Alejandro Sabella, az argentin válogatott szövetségi kapitánya gratulált a világbajnok német csapatnak, ugyanakkor büszkeséggel beszélt saját együtteséről, amely hosszabbításban veszítette el 1-0-ra a brazíliai világbajnokság vasárnapi fináléját.

– Természetesen szomorú vagyok, mindannyian szomorúak vagyunk, de egyúttal nagyon büszke is vagyok erre a csapatra, arra a teljesítményre, amit ezen a tornán mutattak a játékosaim – mondta a szakvezető. – A vereség miatt érzett fájdalom ellenére a futballistáink tiszta lelkiismerettel nézhetnek egymás szemébe és a tükörbe, mert mindent kiadtak magukból.

Lionel Messi, az argentin csapat legnagyobb sztárja nem tudta leplezni csalódottságát, mint mondta, a torna legjobbjának járó Aranylabda sem tudja enyhíteni azt.

– Ez egy szomorú díj, mert mi mindannyian a világbajnoki trófeát akartuk a magasba emelni ma – mondta az FC Barcelona sztárja, aki a meccs második felében érezhetően fáradtan mozgott a pályán. – Keserűség és szomorúság, ezt érzem most. Azt hiszem, többet érdemeltünk ennél. Azért is fáj a vereség, mert megvoltak a lehetőségeink, ők birtokolták többet a labdát, de nekünk voltak nagyobb helyzeteink a meccsen.

A 27 éves támadó a szerencsét és a higgadtságot hiányolta csapata játékából.

– Ma győznünk kellett volna, de nem volt szerencsénk és a helyzeteinknél az utolsó megoldásaink nem sikerültek. Ziccereink voltak, ám képtelenek voltunk gólt szerezni.

A 120 perces találkozón Gonzalo Higuain még az első félidő elején, a helyére beállt Rodrigo Palacio pedig a ráadás első felében állt egyedül a kapussal szembe, ám a Napoli és az Internazionale csatára is hibázott. A kétszeres vébé-győztes Argentína 1990 után lett ismét ezüstérmes, akkor is a németektől kapott ki a fináléban 1-0-ra.

Olvasói sztorik