Foci vb 2014

Kicsit még pihennének az argentinok

Alejandro Sabella szövetségi kapitány, hogy a németeknek egy nappal többet készülhetnek a döntőre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az argentin játékosok megérdemeltnek érzik a döntőbe jutásukat a brazíliai világbajnokságon. A hollandok elleni tizenegyes-párbaj hőse, Sergio Romero kapus többek közt Louis van Gaalnak, a hollandok szövetségi kapitányának is köszönetet mondott.

– A szurkolóinknak üzenem, hogy élvezzék ki a pillanatot, mi is ezt tesszük, aztán holnaptól már a fináléra készülünk. A tizenegyeseknél a szerencse dönt, ez az igazság. Magabiztosan álltam a kapuba, és végül minden jól alakult – mondta boldogan Romero.

Az AS Monaco hálóőre a holland szakvezetőnek azért hálálkodott, mert van Gaal volt első európai klubja, az AZ Alkmaar vezetőedzője.

– Rengeteget segített nekem, amikor megérkeztem Hollandiába, egy számomra teljesen idegen országba. Az elején nem beszéltem a nyelvet, ő viszont beszélt spanyolul és mindenben segített – méltatta a trénert a kapus.

Lionel Messi, az argentinok sztárja egy közösségi oldalra írt bejegyzésében méltatta csapattársait.

„Büszke vagyok arra, hogy ennek az együttesnek a tagja lehetek. Mindenki fenomenális a csapatban, micsoda meccset játszottak. Őrület, döntőben vagyunk. Élvezzük, még egy kis lépés kell” – írta az FC Barcelona sztárja.

– Nem volt egy briliáns mérkőzés, de összességében mi voltunk a jobbak. Argentína volt az a csapat, amelyik többet támadott, a hollandok nem igazán tudtak problémát okozni nekünk – mondta Ezekiel Lavezzi, a Paris Saint-Germain támadója.

Alejandro Sabella szövetségi kapitány lelkesen beszélt csapatáról, külön kiemelve Romero kapust, illetve Javier Mascheranót, aki a rendes játékidő utolsó pillanataiban óriásit mentett, amikor blokkolta Arjen Robben közeli lövését.

– Mascherano szimbólum, egy különleges képességű futballista, a pályán és azon kívül is emblematikus figura – méltatta az FC Barcelona játékosát a szakember, aki az elődöntő utáni sajtótájékoztatón már a fináléra is előretekintett. – Örülnénk, ha lenne még egy-két plusz napunk pihenni a finálé előtt, mert a játékosaim közül néhányan sérültek, fáradtak, elgyötörtek, egy háború nyomait viselik magukon. Vár ránk egy döntő, amelyre egy nappal kevesebbet pihenhetünk riválisunknál, ráadásul egy olyan nagyszerű csapat ellen, mint a német. Ugyanakkor kemény munkával, eltökéltséggel és komolysággal fogunk mindent megtenni, amit csak tudunk, hogy a csúcsra jussunk.

Az argentin-német finálé vasárnap – magyar idő szerint – 21 órakor kezdődik a riói Maracana-stadionban.

Romerót méltatja az argentin sajtó

Az argentin lapok hősként írtak a kapus Sergio Romeróról, a holland sajtó pedig sakkjátszmát emlegetett, miután a dél-amerikai csapat 0-0 után tizenegyesekkel legyőzte európai riválisát.

A holland televízió (NOS) tudósításában kiemelte, hogy a két együttes alacsony színvonalú, ugyanakkor izgalmas csatát vívott.

„Ez a meccs nem lehetett olyan látványos, mint az egy nappal korábbi elődöntő” – utalt a németek brazilok elleni 7-1-es győzelmével zárult keddi összecsapásra a NOS, megállapítva, hogy szerdán mindkét válogatott óvatosan és betömörülő védelemmel futballozott.

A De Telegraaf úgy fogalmazott, szertefoszlott Hollandia álma, mert Louis van Gaal tanítványait megállította az argentin fal. A lap 120 perces sakkjátszmának titulálta a találkozót, amely izgalmas tizenegyespárbajban dőlt el. Öt győzelem után véget ért a brazíliai kaland – írta az újság.

A De Volkskrant füvön vívott sakkpartiként emlegette a mérkőzést, amelyen egyik csapat sem kockáztatott.

„Az alacsony tempójú, kevés helyzetet hozó összecsapáson az Oranje nem tudott Arjen Robbenre vagy Robin van Persie-re támaszkodni, az argentinoknál pedig Lionel Messi játéka nem idézte a négyszeres aranylabdásét” – foglalta össze a látottakat a lap.

Az argentin Olé című újság a hős Romero kapust dicsérte, s úgy fogalmazott, hogy a válogatott kemény találkozón, egy végigszenvedett hosszabbítás után múlta felül büntetőkkel a hollandokat.

A La Nación Igen, Argentína a vébé-döntőben című cikkében a 24 évvel ezelőtti, olaszok ellen ugyancsak tizenegyesekkel megnyert elődöntőhöz hasonlította a szerda esti mérkőzést, kiemelve a mostani és az akkori kapus, azaz Romero és Sergio Goycoechea védéseit.

„A fináléban ugyanaz az ellenfél vár ránk: a csapat vasárnap a Maracana Stadionban megvívhatja azt az összecsapást, amelyről oly sok ideje álmodik” – utalt a lap arra, hogy az 1990-es olaszországi vébé döntőjében Németország 1-0-ra győzte le Argentínát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik