Foci vb 2014

Robben csalódott, Joachim Löw már készül

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán eldőlt, hogy az egy nappal korábban a házigazda brazilok ellen kiütéssel (7-1) nyerő németek vasárnap Argentína ellen játsszák a döntőt a világbajnokságon.

– Európa Amerika ellen, ez nagyszerűen hangzik. Argentína védelme masszív, szervezett volt, támadásban pedig olyan kiváló játékosai vannak, mint Messi és Higuain. Alaposan fel fogunk készülni, már nagyon várom a riói meccset – nyilatkozta Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya.

A szerdai elődöntőben tizenegyesekkel alulmaradó hollandok legjobbja, Arjen Robben természetesen rendkívül csalódottan értékelt.

– Megérdemeltük volna a továbbjutást, büszkék lehetünk arra, amit elértünk. Nagyon fáj, ami történt, mert mindent alárendeltünk a világbajnokság megnyerésének. Most mindenki hibáztathatna valakit, de én hihetetlenül büszke vagyok a csapatra. Rossz érzés, hogy eddig minden meccsünkön sikeresek voltunk, most pedig vesztettünk. Ebben a pillanatban a pokolba kívánom a bronzmeccset, mert csak az aranyérem számított – mondta a Bayern München játékosa.

Németország harmadik alkalommal játszhat világbajnoki döntőt Argentína ellen. 1986-ban, Mexikóban 3-2-re a dél-amerikaiak nyertek, négy évvel később viszont 1-0-s német siker született Olaszországban.

Németország, a döntőrekorder

A világbajnoki döntőben való szereplést tekintve a német válogatott a csúcstartó, hiszen (1954, 1966, 1974, 1982, 1986, 1990 és 2002 után) vasárnap már nyolcadik alkalommal vehet részt a fináléban, és eddig háromszor (1954, 1974, 1990) győzött. Argentína ötödik alkalommal döntős, eddig kétszer nyert.

Olvasói sztorik