Nemzetközi foci

Messit semmi sem vigasztalja

Az argentin nem tud örülni a legjobb játékosnak járó díjnak; Müller szerint szarság a díjazás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem sikerült a vébé-győzelem az argentin válogatottnak. Az együttes – bár több gólszerzési lehetősége is volt – 0-0-s döntetlent ért el a Németország elleni finálé rendes játékidejében, azonban a hosszabbítás hajrájában gólt kapott, így 1-0-s vereséget szenvedett.

Lionel Messi, a csapat sztárja megkapta a torna legjobbjának járó díjat, azonban elmondta, ez az elismerés nem vigasztalja, az elveszített vébé-győzelemért semmi sem kárpótolja.

– Most semmi sem vigasztal – mondta csalódottan Lionel Messi. – Sem a díjam, sem bármi más. Az egyetlen célunk az volt, hogy hazavigyük a vébé-serleget, és együtt ünnepeljünk egész Argentínával. A játékunkat látva kicsivel jobban rászolgáltunk a győzelemre, mint a németek, nagyon fájó volt így elbukni a döntőt.

Messi remekül kezdte a tornát, gyakorlatilag egymaga juttatta tovább csapatát a csoportkörből. Első három meccsén négy gólt lőtt – egyet Boszniának, egyet Iránnak, kettőt pedig Nigériának –, az egyenes kieséses szakaszban azonban nem talált a kapuba.

A döntőben is megvoltak a lehetőségei, de nem csak ő, hanem társai sem tudták kihasználni a ziccereiket. Messi emiatt is nagyon csalódott volt.

– Habár a németek birtokolták többet a labdát, nekünk voltak nagyobb gólhelyzeteink, de egyszerűen képtelenek voltunk gólra váltani azokat. Három ziccerünk is volt – egy nekem, egy Gonzalo Híguainnak és egy Rodrigo Palaciónak, mégsem lőttünk gólt a döntőben.

Szarság az egyéni díjazás

Thomas Müllert a döntő után arról faggatta egy kolumbiai riporternő, hogy mennyire csalódott amiatt, hogy nem ő kapta a torna legjobbjának járó díjat. A német támadó anyanyelvére váltott, s kijelentette, szarságnak tartja az egyéni díjazást, és feldughatják a hátsó felükbe az ilyen trófeákat az illetékesek. Csapattársa, Bastian Schweinsteiger jót nevetett az eseten.

https://www.youtube.com/watch?v=8eb4tWf7_1Y

Olvasói sztorik