Nemzetközi foci

Messi is csak egy ember

Raúl González úgy érzi, hogy a sok kihagyott helyzet okozta az argentinok vesztét a németek elleni fináléban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Vasárnap este a hosszabbításban lőtt góllal Németország 1-0-ra legyőzte Argentínát a világbajnokság döntőjében, és felült a futballvilág trónjára. A Real Madrid korábbi kiváló csatára, Raúl González úgy érzi, az argentinok megfelelő büntetésben részesültek a rendes játékidőben kihagyott sok ziccer miatt.

– Egyértelműen Argentínának voltak nagyobb helyzetei – kezdte Raúl. – Kroos az első játékrészben hatalmas hiba után nagy passzt adott Higuaínnak, és már csak abban bízhattak a németek, hogy Neuer hárítani tud, de az argentin rosszul ért a labdába, a lövése pedig szánalmasra sikerült. Ha ennyi lehetőségből nem tudsz gólt lőni egy döntőben, akkor az megbosszulja magát.

A sokszor a „földönkívüli” jelzővel is illetett, a torna legjobb játékosának választott Lionel Messi is hatalmas ziccert rontott a második félidőben.

– Messi volt az, aki a második legnagyobb helyzetet elpuskázta. Jól tört be a tizenhatoson belülre, és már csak a kapussal állt szemben, de Neuernek ezúttal sem kellett közbeavatkoznia, hiszen Messi sem talált kaput. Normál esetben arra számítunk, hogy Messi gólt lő egy ilyen szituációban, de a hibája megmutatta, hogy ő is csak egy emberi lény.

Olvasói sztorik