Foci vb 2014

Messi ma valóban Maradona örökébe léphet

A korábbi spanyol klasszis, Raúl szerint Xavi és Iniesta "árnyékából" is kitörhet végre a "Bolha".

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!Xavi és Iniesta együtt kevésnek bizonyult, Raúl, a Real Madrid ikonikus támadója szerint a vb második elődöntőjének egyik legfőbb kérdése az lesz, vajon a Barcelona legendás triójának harmadik eleme, a négyszeres aranylabdás Leo Messi mire megy az “Oranje” ellen társai kudarca után.
“Messi csapattársainak elég durva sokk-élményben volt részük Hollandia ellen az első csoportmeccsen. Most, négy mérkőzéssel később a hollandok csak még élesebbnek és még éhesebbnek tűnnek” – nyilatkozta a világbajnokság második elődöntőjén megelőzően Raúl, a spanyol válogatott korábbi kiválósága a Times of Indiának.

“Most Messivel nézhetnek farkasszemet, akinek nem lesz ott az oldalán Di Maria, ellentétben az eddigiekkel, így igazi értékmérő feladat előtt áll, kiderül, hogy mire képes a világ legjobb játékosa. Hogy képes-e a döntőbe segíteni a csapatát” – hangsúlyozta Messi esetleges szerepét a hollandok elleni találkozón.

A 27 éves világklasszis teljesítményére eddig nem lehet panasz. Igazi vezére volt Argentínának a csoportmeccsek és az egyeneskiesés-szakasz során is. Bár a belgák ellen már akadozott a gépezet…
“Messi zsinórban négy meccs embere-díjjal kezdte a tornát. Az ötödik meccsen is jeleskedett, ő adta a gólpasszt Higuaín találata előtt. Viszont a játéka visszafogottabb volt: a belgák meg tudták fékezni. Ennek a módja, ha egy ember a pálya középső harmadában végig vele van, így nem tud beindulni a labdákra.”

“Egyetlen kiváló teljesítmény azonban egy egész csapatot megváltoztathat, mint például Diego Maradona tette azt 1986-ban. Messi képes arra, hogy valami hasonlót tegyen ma” – tette hozzá Raúl.

Olvasói sztorik