Nemzetközi foci

Nem szabad teret hagyni Alexisnek

Neymar és Dani Alves szerint is barcelonai klubtársuk, Sánchez a chileiek legveszélyesebb játékosa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfő este a házigazda brazil válogatott 4-1-re lelépte Kamerun csapatát, ezzel eldőlt, hogy az A-csoport első helyezettjeként jutnak a legjobb 16 közé, ahol a nyolcaddöntőben a B-csoportban másodikként végző Chilével kell farkasszemet nézniük. A Barcelona brazil duója, Neymar és Daniel Alves felhívták válogatottbeli társaik figyelmét, hogy nagyon oda kell figyelniük a chileiek sztárjára, Alexis Sánchezre, a szintén a Barcában futballozó szélső ugyanis veszélyes lehet a hazaiak védelmére.

– Telefonon mindig tartjuk a kapcsolatot Alexisszel, most pedig egymással kerültünk szembe – kezdte a négygólos Neymar. – Ő egy igazi csillag, akit nagyon csodálok. Nagyszerű játékos, akire nagyon oda kell figyelnünk a szombati nyolcaddöntőben. Egyszerűen nem szabad területet hagynunk neki.

Neymar véleményét osztja a brazilok védője Dani Alves is, akinek bizony fel kell vennie a futócipőjét, hogy tartani tudja a lépés a chileiek villámgyors támadójával.

– Alexis az egyik legveszélyesebb játékosuk – szögezte le Dani Alves. – Természetesen nem feledkezhetünk meg a chileiek többi nagyszerű játékosáról sem, de ő az, aki képes lehet eldönteni a meccset. Mi azonban nagy léptekkel haladunk előre az első, Horvátország elleni meccs óta. Magabiztosan harcoltuk ki a továbbjutást a legjobb tizenhat közé, és ez növeli az esélyeinket. Az első csoportmérkőzésen nem nyújtottunk megfelelő teljesítményt, de úgy érzem, hogy sikerült javulnunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik