Nemzetközi foci

Pont nélküli kenguruk

Chile 3-1-re győzött Ausztrália ellen a vébé B-csoportjának első fordulójában.
Világbajnokság, B-csoport, 1. forduló
Chile–Ausztrália 3-1 (2-1)
Cuiabá, 38 ezer néző. Játékvezető: Doue (elefántcsontparti)
Chile: Bravo – Mena, Medel, Jara – Isla, Vidal (Gutiérrez, 60.), Valdivia (Beausejour, 68.), Aránguíz, Díaz – A. Sánchez, E. Vargas (Pinilla, 87.). Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli
Ausztrália: Ryan – Franjic (McGowan, 50.), Davidson, Spiranovic, Wilkinson – Bresciano (Troisi, 78.), Jedinak – Milligan, T. Cahill, Oar – Leckie. Szövetségi kapitány: Ange Postecoglou
Gólszerzők: A. Sánchez (12.), Valdivia (14.), Beausejour (91.), illetve Cahill (35.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Alaposan feladták a leckét a B-csoport csapatainak a hollandok, akik kiütötték a címvédő spanyolokat. Chile legjobbjai ettől függetlenül, már korábban is tudták, hogy a kötelező győzelem igényével kell lejátszaniuk első vébémeccsüket az egész mezőny egyik leggyengébb csapatának tartott Ausztrália ellen.

A dél-amerikai csapat szurkolóinak köszönhetően fergeteges hangulatban, remek iramban, chilei mezőnyfölénnyel, de helyzet nélkül kezdődött a meccs. A 12. percben mégis megszerezték a vezetést: Aranguiz az alapvonalon cselezve kicsalta a kapujából Ryant, a labda Alexis Sanchez elé került, aki a hálóba lőtt (1-0). Két perccel később Alexis Sanchez remek passzát Valdivia 16 méterről a kapuba bombázta (2-0).

A chileiek a várakozásoknak megfelelően nem álltak le, kétgólos előnyben is lendületben maradtak. Egyszer-egyszer az ausztrálok is eljutottak ellenfelük kapujáig, de veszélyt nem tudtak teremteni, egészen a 35. percig, amikor egy pontos beadást Tim Cahill a hálóba fejelt (2-1). A kontinensnyi ország válogatottjának legrutinosabb tagja két perccel később egyenlíthetett volna, de közvetlen közelről Bravo kapusba lőtt. Az első félidő második felében némileg visszaesett a színvonal, de panaszra nem lehetett okunk.

A szünet után egy jó beadásra Cahill érkezett, elfejelte a labdát a védők elől, de a földről a kapu fölé pattant. Egy perccel később Cahill ismét betalált, ezúttal egy pontos beadás után fejjel, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gól – néhány centin múlt csak, de igaza volt. Az 57. percben Bresciano kapáslövését Bravo nagy bravúrral védte, majd az alapvonalról leadott ismétlésbe is belepiszkált, így a labda az oldalhálóban kötött ki. A szigetország legjobbjai rohamoztak az egyenlítésért.

A túloldalon Sánchez passzát Vargas lőtte rá, de Ryan a gólvonalról kivágta a labdát, az ellenakció végén Bresciano lőtt mellé. A hetvenedik percben Davidson pontos beadását Cahill fejelte fölé. A hosszabbítás perceiben Pinilla lövését még kivédte Ryan, de a kipattanót Beausejour a hálóba küldte (3-1). A dél-amerikai válogatott szurkolói petárdákkal ünnepelték kedvenceik sikerét.

A chileiek remekül kezdtek, de aztán jelentősen visszaestek. A második félidőben mutatott teljesítménye alapján Ausztrália egy pontra rászolgált volna…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik