Foci vb 2014

Neymar nem érezte a nyomást

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazai csapat a 22 éves csatár duplájának is köszönhetően nyert 4-1-re, csoportelsőként ment tovább a nyolcaddöntőbe, ahol egy másik dél-amerikai együttessel, Chilével találkozik majd.

Nem érezte magán a nyomást, és a többi között ennek köszönhetően játszott kiválóan Neymar, a házigazda brazil válogatott kulcsembere a Kamerun elleni utolsó világbajnoki csoportmérkőzésen hétfőn.

– Mindig is mondtam, hogy nincs teher, ha egy teljes csapat áll mögötted. Ez az, amiről álmodtam kisgyerek korom óta, és mindig is ilyen meccseket szerettem volna játszani – fogalmazott Neymar.

Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány kiemelte, hogy csatára igazi versenyzőtípus, és ezt mindig is hangoztatta.

– Nem csak a mi csapatunkban vannak sztárok. Például az argentinok játéka Messire épül.

A brazilok mögött a mexikóiak jutottak tovább az A-csoportból, miután 3-1-re verték a horvátokat. A közép-amerikai gárda a 72. és 82. perc között háromszor is eredményes volt, a végén Ivan Perisic csak szépíteni tudott. Miguel Herrera szövetségi kapitány a 35 éves Rafael Marquez teljesítményét emelte ki.

– Egy pillanatig sem hezitáltam, hogy a vébé előtt őt nevezzem ki csapatkapitánynak. Igazi vezér! Az első akadályt átugrottuk. Most egy napig ünneplünk, aztán már a hollandok elleni vasárnapi nyolcaddöntőre összpontosítunk – mondta Herrera.

A második találat szerzője, Andrea Guardado osztotta a szövetségi kapitány véleményét.

– Marquezt már többen visszavonultatták volna. Rá kell nézni, úgy játszik, mint egy huszonhárom éves.

A horvátok szövetségi kapitánya, Niko Kovac csapata búcsúja után jelezte, nem lát okot, amiért ne maradhatna posztján. Hangsúlyozta, az is nagy siker volt, hogy kijutottak a világbajnokságra, és a csoportban Brazília és Mexikó számított favoritnak.

– Az elmúlt fél évben olyan jeleket mutatott a csapatom, amely alapján szeretném, ha folytatnánk a közös munkát – tette hozzá.