Foci vb 2014

Mehikó! Mehikó! Ochoáék a tizenhat között

A gyenge horvátok csak asszisztáltak a szinte hazai pályán játszó Dos Santosék fiesztájához. Figyelni kell erre a csapatra...
Világbajnokság, A-csoport, 3. forduló
Horvátország–Mexikó 1-3 (0-0)
Recife, 69 ezer néző. Játékvezető: Irmatov (üzbég)
Horvátország: Pletikosa – Srna, Corluka, Lovren, Vrsaljko (Kovacic, 57.) – Rakitic, Pranjic (Jelavic, 74.) – Perisic, Modric, Olic (Rebic, 70.) – Mandzukic. Szövetségi kapitány: Nico Kovac
Mexikó: Ochoa – Aguilar, Rodriguez, Marquez, Moreno, Layun – Herrera, Vazquez, Guardado (Fabian, 84.) – Dos Santos (Hernandez, 62.) – Peralta (Pena, 79.). Szövetségi kapitány: Miguel Herrera
Gólszerzők: Pericic (87.), illetve Márquez (72.), Guardado (75.), Hernandez (82.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A horvátoknak és Mexikónak is volt esélye továbbjutni az A-csoportból az utolsó forduló előtt, tehát izgalmas meccsre volt kilátás hétfőn, magyar idő szerint késő este.

Nem volt könnyű helyzetben a horvát válogatott, hiszen a túlerőben lévő mexikói közönség az első perctől kezdve minden labdaérintését füttykoncerttel fogadta. Ennek ellenére az első tíz perc az övék volt. Két szögletet is elvégezhettek, igaz, ezek nem jelentettek komoly veszélyt.

Az első igazán nagy helyzet azonban a vendégek előtt adódott. A 16. percben Herrera szorult helyzetből félelmetesen eltalálta a keresztlécet. Hatalmas szerencséje volt Pletikosának. Meg is zavarodtak a horvátok, ennek tükrében nem is meglepő, hogy rövid időn belül másodszor is az ő kapujuk került veszélybe. A huszadik percben Herralta remekül ugratta ki Peraltát, aki nem sokkal maradt le róla.

A félidő második felében a horvátok voltak veszélyesebbek a kapura. Persic a 28. percben veszélyes lövést eresztett meg, a negyvenedik percben pedig Srna teker fölé egy szabadrúgást. Gól azonban nem esett, mindkét együttes fegyelmezetten focizott.

A második félidőben a horvátok nekirontottak ellenfelüknek. Modric elemében volt, gyors támadások, kapkodó mexikóiak, de a kapu előtt impotens horvátok. Ekkor úgy tűnt, szinte semmi esély nincs arra, hogy ezen a meccsen gól szülessen.

Tíz perc kellett, mire Marquez révén a másik kapu is veszélybe került, Srna hatalmasat mentett. Majd Srna mentett a 69. percben is, kézzel a tizenhatoson belül. Egy jogos tizenegyestől fosztotta meg az üzbég játékvezető Mexikót.

És ekkor beindult a henger. Előbb Aguilar beadását vágták ki az utolsó pillanatban, majd a vezetést is megszerezték a zöld mezesek. Marquez – Corluka mellől – egy szöglet után bólintott a kapuba a 72. percben. Megérdemelten került előnybe a közép-amerikai együttes (0-1).

És aztán adtak az érzésnek, a széteső horvátok csak nézték, ahogy egy tetszetős akció végén Guardado tíz méterről irgalmatlan nagy gólt ragasztott Pletikosa kapujába (0-2).

A hátralévő időben a horvátok mindent elkövettek, hogy egyenlítsenek, de teljesen kinyíltak hátul, így minden mexikói kontra életveszélyes volt. Hernandez is egy ilyen ellenakció után megítélt szögletből volt eredményes, fejjel (0-3).

Pericic a 87. percben szépített ugyan (1-3), sőt a gólszerző a 91. percben még egy irgalmatlan nagy bombát is megeresztett, amit Ochoa védett, de a meccset a jobb csapat nyerte. Ilyen különbséggel is, megérdemelten.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik