Nemzetközi foci

Továbbra is számítanak Husztira

A német sajtó azt találgatja, a Hannover klubelnöke részéről csak taktikai húzás volt-e a nyilatkozat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem eszik olyan forrón a kását – a Huszti-ügyben sem… Mint ismert, a német élvonalbeli Hannover magyar légiósa a szezon végeztével önkényesen szabadságolta magát, nem vesz részt csapata levezetőedzésein és hírverő mérkőzésein. A klubvezetői természetesen a sajtóban is felemelték szavukat, és élesen bírálták házi gólkirályuk magatartását, de néhány nap elteltével megenyhültek.

A haz.de sportrovata idézi Martin Kind klubelnököt, aki kijelentette, hogy továbbra is teljes mértékben számítanak Huszti Szabolcsra, de a szerző megjegyzi: ez taktikai megnyilatkozás is lehet, hogy szinten tartsák a játékos piaci értékét, ha esetleg a következő hetekben el szeretnék adni.

Tayfun Korkut vezetőedző nem volt hajlandó a magyar játékosról beszélni, úgy fogalmazott, a klub már mindent elmondott róla és az ügyről. Alex Jacob csak annyit említett, hogy nincs fejlemény az ügyben. Martin Kind klubelnök beszédesebb volt, ismét kijelentette például, hogy Huszti viselkedése továbbra is elfogadhatatlan, hiszen nem döntheti el önállóan, mikor megy nyaralni, ez nem sportszerű. A pénzbüntetés összegét a havi fizetésével arányosan állapították meg húszezer euróban.

Huszti – akinek a szerződése 2015 júniusáig érvényes – elmondta, hogy továbbra is Hannoverben képzeli el a jövőjét, de nagyon fáradt, ezért szüksége van a pihenésre. A büntetést elfogadja, és június végén, amikor kezdődik felkészülni az új szezonra, természetesen visszatér, sőt még a szerződés meghosszabbítását is el tudja képzelni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik