Nemzetközi foci

Súlyos büntetés vár Husztira

A Hannover magyar játékosa engedély nélkül, önkényesen szabadságolta magát, és nem megy edzésre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Góllal zárta a Bundesliga szombaton véget ért idényét Huszti Szabolcs, aki a Freiburg ellen az első félidő hajrájában volt eredményes. A Hannover végül 3-2-re nyert, és a tizedik helyen fejezte be a bajnokságot. A magyar játékos házi gólkirály lett tíz találattal, emellett számos gólpassz is fűződik a nevéhez, mégis egy botránnyal került az érdeklődés középpontjába.

Hétfő délután a klubja közleményt adott ki, miszerint Huszti engedély nélkül szabadságolta magát, hiányzott a hétfő délutáni edzésről, sőt bejelentette, hogy kihagyja azt a négy barátságos mérkőzést, ami május 19-ig vár a csapatra.

– Ez teljesen elfogadhatatlan, sérti a csapatot és a klubot – mondta dühösen Martin Kind elnök, aki azt is kijelentette, hogy keményen szankcionálni fogják ezt a kirívó kötelességszegést.

A haz.de cikke szerint honfitársunk megkezdte a nyaralását, és már el is repült Hannoverből.

– Szabi ezzel a cselekedetével pályán kívülre került. Egy játékosnak vannak jogai és kötelezettségei, amelyeknek meg kell felelnie. A mérkőzéseken és az edzéseken való részvétel természetesen kifejezetten ilyennek számít – mondta Dirk Dufner sportigazgató.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik