Nemzetközi foci

Huszti nem titokban távozott

A Hannover légiósa állítja, idejében tájékoztatta az edzőjét és a klubigazgatót, hogy elutazik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A német sajtó felháborodással vegyes csodálkozással taglalja, hogy Huszti Szabolcs, a Hannover sikeres középpályása – ahogy ők mondják – „szabadságolta magát” a csapat hírverő meccseinek idejére, egyszerűen összecsomagolt és elutazott Németországból. A válogatottságot egyszer és mindenkorra lemondó játékos a fourfourtwo.hu-nak elmondta: idejében tájékoztatta az edzőjét és a klubigazgatót arról, hogy a tétmeccsek befejeztével pihenésre lesz szüksége, elutazik a családjával, a következményeket pedig vállalja.

– Egyenesen megmondtam, hogy fizikailag és szellemileg is kimerültem ebben a rendkívül hosszú idényben, amelyben bár a csapat legeredményesebbje lettem tíz góllal és kilenc gólpasszal, sokáig a kiesés ellen küzdöttünk, és sok kritikát kaptunk – monda Huszti Szabolcs. – Miután sikerült kiharcolni a bennmaradást, jeleztem a vezetőknek, hogy nagyon elfáradtam, és a bajnokság után lekötött barátságos meccseket nem tudom vállalni. Színlelhettem volna sérülést, de a sunyi megoldások nem rám jellemzőek. Természetes és jogos, ha ezért megbüntetnek, vállalom a felelősséget és a következményeket is, megértem és elfogadom a büntetést, a szurkolók csalódottságát. Mégis azt tartottam ebben a helyzetben helyes és felelős döntésnek, ha elutazom a családommal pihenni, régen lefoglalt úton Ausztriában vagyunk, és június végén frissen, feltöltődve ott leszek az első edzésnapon, a fizikai teszten.

A szituációt váratlan konfliktushelyzetként és a klubbal való szakításként tálaló németországi lapok azt is felvetik, hogy a magyar játékos ezután aligha marad Hannoverben, és remek szerződésre számíthat valamelyik nagyobb csapattól, ám szerinte fölösleges ilyesmiről fantáziálni, és szó sincs a sajtóban emlegetett provokációról.

– Még egy évig érvényes a szerződésem, és természetesen harmincegy évesen nem mindegy számomra, hogy mi lesz azután, ezért örömmel venném a klub szerződéshosszabbítási szándékát, mert nagyon szeretem ezt a csapatot, akár a visszavonulásomig is játszanék itt – magyarázta Huszti Szabolcs. – Meg kell azonban hallgatnom minden további ajánlatot is. Nem feltétlenül akarok távozni, de ha a klubnál ezt a megoldást látják jobbnak, szeretném, ha most is jól járna a Hannover az eladásommal. A télen például egy klub a jelenlegi fizetésem dupláját ajánlotta, de abban a nehéz helyzetben nem akartam ezzel nyomást gyakorolni a Hannover vezetőire, arra koncentráltam, hogy az edzőváltás után kiharcoljuk a bennmaradást.

Olvasói sztorik