Nemzetközi foci

Huszti a Bayern ellen

Az angol másodosztályban Tőzsér Dániel és Bogdán Ádám csapatai csapnak össze.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – a Schalke folytathatja sorozatát

A német első osztályú Schalke 04 hazai pályán a Mainz ellen folytathatja hat meccs óra tartó veretlen sorozatát. Szalai Ádám csapata a négy tavaszi bajnokiján még pontot sem veszített. Vetélytársa, Klaas-Jan Huntelaar remek formája miatt a magyar csatár pályára lépésére kevés esély van előző klubja ellen. A találkozót az Eurosport2 élőben közvetíti 20 óra 30 perctől.

A másodosztályban Sváb Dániel klubja, az Energie Cottbus az Ezgebirge Aue együttesét látja vendégül, míg a Hajnal Tamást is foglalkoztató Ingolstadt a Bielefeldhez látogat. A fiatal védő, és a rutinos válogatott játékos szereplésére sincs túl sok esély.

Lovrencsics Gergő csapata, a lengyel élvonalban szereplő Lech Poznan a Pogon Szczecin vendége lesz a 23. fordulóban.

A Filkor Attilát is foglalkoztató francia másodosztályú Chateauroux a Le Havre otthonában lép pályára.

Szombat – Tőzsér ezúttal Bogdán ellen

Gera Zoltán csapata, az angol élvonalban szereplő West Bromwich Albion a sereghajtó, nála négy ponttal kevesebbet gyűjtő Fulham ellen mérkőzik. A másodosztályban Bogdán Ádám és Tőzsér Dániel nézhetnek farkasszemet a Bolton–Watford összecsapáson, míg Varga József ezúttal a Leeds ellen bizonyíthat a Middlesbrough színeiben.

A holland első osztály 25. fordulójában Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a Heerenveen a Babos Gábort és Bodor Boldizsárt is soraiban tudó NAC Bredát fogadja. Németh Krisztián letöltötte ötmeccses eltiltását, így ott lehet a Cambuur ellen készülő Rodában.

Az osztrák élvonalban a kiesés ellen küzdő Innsbruck a szintén rossz formában lévő Neustadt otthonába látogat. A vendégek kapuját várhatóan Sáfár Szabolcs őrzi.

Vanczák Vilmos klubja, a svájci bajnokságban zsinórban hat vereséget elszenvedő FC Sion a Thun vendége lesz.

A német másodosztályban Király Gábor csapata, az 1860 München a tavaszt két győzelemmel, kapott gól nélkül kezdő Paderbornt fogadja. A harmadosztályban szereplő, Nagy Dánielt is foglalkoztató VfL Osnabrück a Hallescherrel mérkőzik. A sérült Bajner Bálintot biztosan nélkülöző Borussia Dortmund II pedig a Duisburgot látja vendégül.

Az olasz második vonalban Kovácsik Ádám csapata, a Carpi a feljutásért harcoló Cesena csapatát fogadja. Laczkó Zsolt és Feczesin Róbert kiesés ellen küzdő együttese, a Padova pedig a második helyezett Empolival mérkőzik a 26. fordulóban.

A görög első osztályt veretlenül vezető, Megyeri Balázst is foglalkoztató Olimpiakosz az OFI Kréta otthonába látogat.

Vadócz Krisztiánék is megkezdik a tavaszi szereplést: a dán élvonal középmezőnyében tanyázó Odense az őszi első Midtjylland csapatát fogadja.

Vasárnap – Huszti a Bayern ellen

Huszti Szabolcsra és csapatára ismét nehéz feladat vár a német Bundesligában: a Hannover a listavezető, elmúlt nyolc tétmérkőzésén pontot sem veszítő Bayern Münchent fogadja. A bajorok 2012 áprilisa óta nem kaptak ki idegenbeli bajnokin. A mérkőzést az Eurosport2 élőben közvetíti 17 óra 30 perctől.

Az osztrák bajnokságot magabiztosan vezető, az Európa Ligában is parádézó Salzburg az Admira Wackert fogadja – minden bizonnyal Gulácsi Péterrel a kapuban.

A másik magyar EL-szereplő kapusunk, Köteles László ezúttal a bajnokságban segítheti csapatát: a KRC Genk a kiesés ellen menekülő Waasland-Beverent látja vendégül.

A holland élvonal vasárnapi játéknapján az Adorján Krisztiánt is foglalkoztató Groningen az Utrechthez látogat.

Kovács Zoltán klubja, a ciprusi Arisz Limasszol az Omonia Nicosia, az egykori magyar válogatott Leandro csapata ellen lép pályára.

Az olasz harmadosztályban szereplő, Novothny Somát is soraiban tudó Paganese a Pisa csapatával csap össze.

Hétfő – sorsdöntő rangadó vár Stieberékre

Priskin Tamás csapata, az izraeli élvonalban szereplő Maccabi Haifa a közvetlen rivális Hapoel Tel-Aviv ellen lép pályára.

A hétvégét a német másodosztályban második helyen álló Greuther Fürth magyarjai zárják: Stieber Zoltán, Korcsmár Zsolt és Szilvási Péter csapata a listavezető 1. FC Kölnnel vív rangadót.

Olvasói sztorik