Nemzetközi foci

Stieberék döntetlent játszottak

Király Gáboréknál szünetelt a játék a vendégszurkolók pirotechnikai bemutatója miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a pénteki mérkőzéseket foglaljuk össze.

A német első osztályban szereplő, Huszti Szabolccsal a kezdőcsapatban felálló Hannover kétgólos vereséget szenvedett a Mainz otthonában. A magyar középpályás végig a pályán volt, de ő sem tudott segíteni a 2-0-s vereséget szenvedő vendégeken.

Király Gáborral a kapuban lépett pályára az 1860 München az Ingolstadt otthonában. A Bundesliga II pénteki nyitómeccsén 2-0-s sikert arattak a Hajnal Tamást nélkülöző hazaiak. A találkozó krónikájához tartozik, hogy hosszú percekig állt a játék, a vendégszurkolók ugyanis pirotechnikai bemutatóval próbálták ösztönözni az akkor még csak egygólos hátrányban lévő csapatukat.

A nyitónap másik mérkőzésén a Stieber Zoltánt végig soraiban tudó Greuther Fürth 1-1-s döntetlent ért el a Karlsruhe ellen. Stiebert egyedüli magyarként nevezték a találkozóra, két csapattársa, Korcsmár Zsolt és Szilvási Péter kimaradt a keretből.

A német harmadosztályban a sérült Bajner Bálint nélkül felálló Borussia Dortmund II sima, 3-0-s győzelmet aratott a Chemnitzer ellen. A magyar támadóra a legfrissebb hírek szerint körülbelül öthetes kihagyás vár.

A francia másodosztályban szereplő, Filkor Attilát mellőző Chateauroux 2-1-re győzte le a Troyes együttesét.

Olvasói sztorik