Nemzetközi foci

Varga és Tőzsér egymás ellen

Angliában és Németországban is magyar rangadókat rendeznek pénteken, illetve hétvégén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – meccsek minden német ligában

Huszti Szabolcs csapata, a német első osztályban szereplő Hannover a Mainz vendége lesz a 21. forduló nyitómérkőzésén – a találkozót az Eurosport2 élőben közvetíti 20 óra 30 perctől. A második vonalban magyar rangadót rendeznek: Hajnal Tamás klubja, az Ingolstadt a Király Gábort is foglalkoztató 1860 Münchent fogadja. A Korcsmár Zsoltot, Stieber Zoltánt és Szilvási Péter foglalkoztató Greuther Fürth is pénteken lép pályára, csakúgy, mint a sérüléssel bajlódó Bajner Bálint együttese, a harmadosztályú Borussia Dortmund II. Előbbinek a Karlsruhe lesz az ellenfele, utóbbi pedig a Chemnitzer ellen bizonyíthat.

A Filkor Attilát is soraiban tudó Chateauroux a Troyes együttesét fogadja a francia másodosztályban.

Szombat – magyar rangadó Angliában

A német Bundesligában Szalai Ádám klubjára, a Schalkéra a Leverkusen elleni idegenbeli rangadó vár. A harmadik vonalban Nagy Dániel csapatát emelhetjük ki: az Osnabrück a Stuttgarter Kickers vendége lesz. Szalai Ádám játékát az Eurosport2 csatornán élőben követhetjük 18 órától.

Bogdán Ádám csapata, az angol másodosztályban szereplő, 29 pontos Bolton a 27 ponttal álló, még éppen nem kieső Millwall vendége lesz a 31. fordulóban. A Watford–Middlesbrough találkozón Tőzsér Dániel és Varga József nézhet farkasszemet; Tőzsér csapata a 13. helyet foglalja el a tabellán, míg Varga Józsefék egy ponttal többet gyűjtve a 12. helyről várják az összecsapást.

Az osztrák élvonalban szereplő, Sáfár Szabolcsot is foglalkoztató Innsbruck a Ried ellen mérkőzik, míg Gulácsi Péter csapata, a listavezető Salzburg a Sturm Graz vendége lesz.

A holland első osztályban szereplő Roda JC a Den Haag együttesével csap össze. A hazaiak támadója, Németh Krisztián ezzel a találkozóval tölti le ötmeccses eltiltását.

Köteles László is szombaton juthat szóhoz a belga élvonalban: a KRC Genk a Lierse vendége lesz.

A malajziai élvonalban szereplő Sarawak a Perak csapatával méri össze tudását odahaza. A hazaiak magyar védője, Gyepes Gábor kiváló formában játszott az elmúlt hetekben.

A svájci élvonalban szereplő, Vanczák Vilmost is soraiban tudó FC Sion az FC Basel otthonában mozdulhat el a holtpontról.

Az olasz másodosztályban a Feczesin Róbertet, illetve a keretből kikerült Lackó Zsoltot foglalkoztató Padova a Novara csapatával meccsel, míg Kovácsik Ádám klubjára, a Carpira az Empoli elleni idegenbeli találkozó vár.

A Megyeri Balázst is soraiban tudó, görög listavezető Olimpiakosz a Plataniasz ellen folytathatja bajnoki remeklését.

A ciprusi első osztályban szereplő Arisz Limasszol a Nea Szalamina csapatával találkozik. A hazaiak kapusa, Kovács Zoltán várhatóan ismét csak a kispadon kap helyet.

Már az elődöntőnél jár a hagyományos olaszországi utánpótlás-torna, a 66. Viareggio Cup. Tamás Krisztián csapata, az AC Milan U19 egy horvát és egy kolumbiai rivális legyőzése után most a Fiorentinával csatázik a fináléba kerülésért.

Vasárnap – holland bajnokik

A holland élvonalbeli Groningenben legutóbb is gólt szerző Adorján Krisztián ezúttal a Go Ahead Eagles ellen növelheti találatai számát. Babos Gábor és Bodor Boldizsár csapata, a NAC Breda a Feyenoordot fogadja, míg az eltiltott Otigba Kenneth és Varga Szabolcs klubja, a Heerenveen az Ajax otthonában lép pályára.

Az izraeli élvonalban szereplő, Priskin Tamást is soraiban tudó Maccabi Haifa a Beitar Jeruzsálem vendége lesz.

A lengyel bajnokság is folytatódik: Lovrencsics Gergő klubja, a Lech Poznan a Slask Wroclaw ellen kezdi meg tavaszi szereplését.

A német másodosztályban szereplő, Sváb Dánielt egyelőre csak csereként foglalkoztató Energie Cottbus az Aalen vendége lesz.

Az olasz harmadosztályban egy magyar érdekeltségű találkozót rendeznek: Novothny Soma csapata, a Paganese a szebb napokat is látott Lecce vendége lesz.

Olvasói sztorik