Nemzetközi foci

Sváb Dániel kezdő volt

Adorján Krisztiánék újra nyertek; három kiállítást hozott Novothny Soma csapatának meccse.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a vasárnapi mérkőzéseket foglaljuk össze.

Az elmúlt öt bajnokiján csupán egyetlen pontot szerző Groningen a GA Eagles csapatát fogadta a holland bajnokság 24. fordulójában. Az Adorján Krisztiánnal felálló együttes 1-0-s sikerrel vetett véget gyenge sorozatának. A magyar támadó a 62. percig volt a pályán. A nap másik magyar érdekeltségű mérkőzésén a NAC Breda hazai pályán 1-1-re végzett a Feyenoord ellen. A hazaiaknál Babos Gábor és Bodor Boldizsár is a kispadon kapott helyet. Otigba Kenneth eltiltása miatt nem kapott helyet a Heerenveen keretében, és Varga Szabolcsot sem nevezték az Ajax elleni, 3-0-ra elveszített találkozóra.

Lovrencsics Gergő végigjátszotta a Lech Poznan bajnokiját. Csapata a Slask Wroclaw együttesét verte 2-1-re a lengyel bajnokság 22. fordulójában.

Sváb Dániel végig a pályán volt az Energie Cottbus mérkőzésén. Csapata a Bundesliga II 21. fordulójának vasárnapi játéknapján 2-2-s döntetlent ért el az Aalen otthonában.

Vereséget szenvedett az izraeli bajnokságban szereplő Maccabi Haifa. A Priskin Tamást is foglalkoztató együttes a Beitar Jeruzsálem vendégeként maradt alul 1-0 arányban. A magyar támadó csereként lépett pályára az 58. percben.

Az olasz harmadosztályban három piros lapot és 2-0-s hazai győzelmet hozott a Lecce–Paganese találkozó. A hazaiaktól egy, a vendégektől két játékos mehetett idő előtt zuhanyozni. A Paganese csapatában Novothny Soma kezdőként jutott szóhoz, és a 65. percben cserélték le.

Olvasói sztorik