Nemzetközi foci

Tőzsér örülhetett a magyar rangadón

Gulácsi Péter büntetőt védett a Salzburg meccsén; Tamás Krisztián kupadöntős; Vanczák újra kezdő volt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szombati mérkőzéseket foglaljuk össze.

Folytatta remeklését a Salzburg az osztrák bajnokságban. A Gulácsi Péterrel a kapuban felálló listavezető a Sturm Graz otthonában nyert 4-1-re. Gulácsi Péter a kapott gól ellenére magabiztosan védte csapata hálóját, a kilencvenedik percben ráadásul egy büntetőt is kivédett. Sáfár Szabolcsra első számú kapusként számított az Innsbruck, amely 1-1-s döntetlent ért el a Ried ellen.

https://www.youtube.com/watch?v=piAK65fzLsA

Köteles László védte a KRC Genk kapuját a Lierse elleni belga bajnokin. A magyar hálóőr hibátlan teljesítményt nyújtott, ennek köszönhetően csapata 1-0-ra nyert idegenben.

Az elődöntőjéhez érkezett a hagyományos olaszországi utánpótlás-torna, a Viareggio Cup. Az AC Milan U19-csapata kétezer néző előtt játszott a Fiorentia fiataljaival. A firenzeiek hamar kétgólos előnybe kerültek, de a meccset ezúttal is végigjátszó Tamás Krisztián együttese még a szünet előtt fordított, és a második félidő első percében beállította a 4-2-es végeredményt. A magyar játékos sárga lapot kapott. A milánóiak ellenfele a belga Anderlecht lesz a vasárnapi fináléban.

Szalai Ádám nem jutott szóhoz a német Bundesligában: csapata, a Schalke 04 idegenben győzte le 2-1-re a rivális bayer Leverkusent.

Hazai pályán aratott 1-0-s győzelmet az angol másodosztályban a Watford a Middlesbrough ellen. A hazaiaknál Tőzsér Dániel végig a pályán volt, míg Varga József, a vendégek védője 73 percet kapott. Bogdán Ádám védte a Bolton kapuját a Millwall elleni 1-1-s döntetlen alkalmával.

Vanczák Vilmos végigjátszotta a svájci FC Sion bajnokiját. A válogatott védő klubja egy tizenegyesgóllal kapott ki az FC Baseltől.

A Gyepes Gábort is foglalkoztató Sarawak 1-0-s győzelmet aratott a malajziai bajnokság ötödik fordulójában.

Az olasz másodosztály 25. fordulójában Feczesin Róbert a kispadról nézte végig csapata, a Padova 1-0-s győzelmét a Novara ellen. Magyar csapattársa, Laczkó Zsolt korábban kikerült a keretből, őt erre a találkozóra sem nevezték. Kovácsik Ádám is padozott a Carpiban: együttese pedig idegenben osztozkodott a pontokon (1-1) az Empolival.

Nagy Dánielnek sem termett babér a német harmadosztályban: a cserepadról nézte, ahogy klubja, a VFL Osnabrück a Stuttgarter Kickers vendégeként 1-0-s vereséget szenved.

Kovács Zoltán is a padról szemlélte csapata, a ciprusi Arisz Limasszol 1-0-s, Nea Szalamisz elleni vereségét.

Megyeri Balázs ezúttal kimaradt az Olimpiakosz keretéből, amely 4-2-s győzelmet ért el a Plataniasz elleni görög bajnokin.

Koman Vladimir csapata, az orosz FK Ural Cipruson játszott edzőmérkőzést a bolgár Levszki Szófia ellen. A magyar játékos végigjátszotta az 1-1-es döntetlennel végződő találkozót.

Olvasói sztorik