Nemzetközi foci

Akik megérik a pénzüket!

Szerintünk ők öten jelentették a legnagyobb fogást 2013-ban, az átigazolási piacokon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nem épp sikeres transzferek felidézése utánmegmutatjuk, melyik öt átigazolást tartjuk az év legjobb húzásai közt számon…

5. Mehdi Benatia (AS. Roma)
A marokkói védő júliusban tette át székhelyét az olasz fővárosba, az AS Roma 13,5 millió eurót fizetettki az Udinese csapatának a 26 éves játékosért. Kiemelkedő védőmunkája mellett gólerősségével is meggyőzte a publikumot, hiszen a maga négy góljával (holtversenyben) vezeti a házi góllövőlistát. Nem mellékesen a rómaiak csupán hat gólt kaptak azon a 16 mérkőzésen, ahol Benatia pályára lépett. A United már most 25 millió eurót adna érte.
4. Guiseppe Rossi (Fiorentina)
Januárban 10 millió eurót pengetett ki az akkor sérüléssel bajlódó támadóért a Fiorentina a Villarealnak. Rossi azóta már teljesen felépült, féltávnál 14 találatával vezeti az olasz góllövőlistát, és elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Fiorentina versenyben van a Bajnokok Ligája kvalifikációt érő helyekért. További érdekesség, hogy a gólszerzéssel idén igencsak hadilábon álló Tottenham a hírek szerint 30-35 millió fontot sem sajnálna érte a téli átigazolási időszakban..
3.: Romelu Lukaku (Everton)
Második szezonját is kölcsönben tölti a Chelsea fiatal belga tehetsége, ám ezt az Everton szurkolói aligha bánják. A 20 éves támadó igazi húzóemberré nőtte ki magát a liverpooli gárdában, eredményességét pedig kitűnően mutatja, hogy egymaga másfélszer annyi gólt szerzett (9) az idei PL-ben, mint a bajnokaspiráns Chelsea három támadója együttvéve.
2.: Edinson Cavani (Paris Saint-Germain)
Fél Európa szerette volna magáénak tudni nyáron az uruguayi csatárt, aki végül 65 millió euró ellenében a Ligue 1 címvédőjéhez szerződött. A PSG a tabella éléről várja a folytatást, Cavani pedig 12 bajnoki gólig jutott, teljesítményével sokáig maga mögé utasította csapattársát, a tavalyi gólkirályt, Zlatan ibrahimovicot is.
1.: Mesut Özil (Arsenal)
Hosszú idő után érkezett nagy név az Arsenal csapatához, a nyári átigazolási időszak utolsó óráiban váltott klubbot Mesut Özil. Nem várakoztatta sokáig az ágyúsok szurkolóit, hamar megkezdte közel 50 millió eurós vételárának törlesztését. Mostanra kijelenthető, az Arsenal igazi karmestere lett, négy rúgott góljával, és nyolc kiosztott gólpasszával oroszlánszerepet vállal a londoni gárda bajnoki menetelésében.

Olvasói sztorik