Nemzetközi foci

Az angol bajnokság balfékjei

Joe Harttól Naniig, avagy a Premier League első 17 fordulójának rémálom tizenegye.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Minden éremnek két oldala van, így minden nagyszerű egyéni teljesítmény mellé rendre sorolható egy-egy katasztrofális. A goal.com osztályzatai alapján összeállította az angol liga első 17 fordulójából azon játékosok (rém)álomcsapatát, akik nem közelítették meg az elvárható szintet.
Kapusposzton Joe Hart neve cseppet sem lehet meglepő. Teljesítménye folyamatosan romlott, végül az október végi, Chelsea elleni rangadón elkövetett hajmeresztő hibái szolgáltatták az utolsó cseppet a pohárban, onnantól kezdve egészen a múlt szombati játéknapig nem is lépett pályára a bajnokságban.

Egy sorral előrébb szerepel Fernando Amorebieta, akinek nem sikerült emlékezetessé tennie eddigi 11 Fulham-meccsét. Amikor kezdett, csak egyszer nyert a csapata – a Stoke ellen, még októberben. Valentin Roberge is hasonló félévet tudhat maga mögött, csupán négy alkalommal szerepelt kezdőként a Sunderlandben, nulla pont, tíz bekapott gól a mérlege. A Tottenham védője, Michael Dawson a jobbak közé tartozik posztján, de André Villas-Boas taktikája nem nagyon vált be neki. Luis Suárez és Sergio Agüero is szétszedte a Spurs hátsó alakzatát, két hatalmas zakó lett az eredménye.

A középpályán a Lovrencsics Gergőt is soraiban tudó Lech Poznanból a nyáron az Aston Villához szerződő bolgár Alexandar Tonev okozott nagy csalódást, nem igazán sikerült felvennie az angol futball ritmusát. Glenn Whelannek sem sikerült jó teljesítményt nyújtania a Stoke Cityben, osztályzatainak átlaga mindössze 2,25. Kevin Nolan általában a West Ham egyik legveszélyesebb játékosa – de nem idén, ugyanis mindössze egyszer talált be, csapata is szenved, a Liverpool ellen pedig ki is állították. A leggyengébb PL-középpályás azok közül, akik legalább ötször pályára léptek, nem más, mint Nani, akit az újonc Adnan Januzaj teljesen elhomályosít, se gól, se gólpassz nem áll a neve mellett nyolc meccs után. Októberben saját drukkerei fütyülték ki.

Jöjjön végül a gólveszélyesnek egyáltalán nem nevezhető támadósor. A mali Modibo Maiga a naptári évben is csak kétszer talált be, második gólját ráadásul nem is bajnoki, hanem Ligakupa-meccsen szerezte, osztályzatai még a kettes átlagot sem érik el. Johan Elmandernek is voltak már jobb napjai, a svéd bajnokin még nem talált be a Norwich színeiben. Danny Graham az egyetlen hármójuk közül, akik a 2013/14-es idényben bajnokin betalált: azt a gólt pedig éppen korábbi csapata, a Swansea ellen szerezte.

A Premier League őszi idényének (rém)álomcsapata: Hart – Amorabieta, Dawson, Roberge – Tonev, Nolan, Whelan, Nani – Maiga, Graham, Elmander.

Olvasói sztorik