Nemzetközi foci

Így fest a Premier League álomcsapata

A balfékek után itt vannak a szezon királyai is: Ramsey beérett, Özil megszolgálta az árát, Suárez világszenzációt produkált az ősszel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!A goal.com osztályzatai alapján összeállította a szezon legrémesebb csapatát, majd természetesen a legjobbakról is megemlékezett. Az idény balfékjeit bemutató összeállítást ITT olvashatjátok, míg a folytatásban az ősz álomtizenegye kerül terítékre. Szenzációs csapat, annyi biztos.
A kapusposztért komoly verseny folyt a Stoke City hálóját őrző Asmir Begovic és az Everton színeiben védő Tim Howard között. Mindkét hálóőrt háromszor választották az elmúlt tizenhét fordulóban a meccs emberének. Végül az döntött az amerikai mellett, hogy az Evertonnal csupán egy mérkőzésen kapott ki eddig. Ennél jobb mutatót egyébként csak az AS Roma és a Bayern München tud felmutatni az idei szezonban az öt európai topligában.
A védelem jobb oldalán a Manchester City bekkje, Paulo Zabaleta foglal helyet. A játékos háromszor kapott topkategóriás osztályzatot, emellett három gólpassz is fűződik a nevéhez. A bal szélen ismét Leighton Baines neve tűnik fel. A 29 esztendős angol válogatott bekk tündököl az Evertonban, nem csoda, hogy továbbra is ölre megy érte az Arsenal-Manchester United páros. A West Ham elleni, szeptemberi, 3-2-es diadal során jegyzett duplája még sokáig emlékezetes lesz. A védelem tengelyébe csapattársa, Phil Jagielka került be, akit szintén háromszor választottak a meccs emberének, a Hull City kiválóságával, Curtis Daviesszel karöltve.
A középpályán vitathatatlan Mesut Özil helye. Az Arsenal nyáron igazolt középpályása rögvest alkalmazkodott a PL ritmusához: tizenhárom fellépése alatt négy gólt és hét gólpasszt szorgoskodott össze – utóbbival a liga legjobb előkészítője. Az „Ágyúsok” másik üdvöskéje, Aaron Ramsey sem hiányozhat az álomcsapatból. tizenhat meccsen elért nyolc góljával. A walesi játékos hatszor is bekerült a forduló legjobbjai közé, nem csoda tehát, hogy a félév végén is helye van az álomcsapatban. A jobb szélre Andros Townsend, a Tottenham játékosa kerül, megelőzve Samir Nasrit és Santi Cazorlát. A Spurs szélsője büszkélkedhet a szezon során a legtöbb sikeres csellel, míg a 3,3 lövés/meccs mutató a kapusok igazi rémálmává teszi – ennél többször csak a liverpooli Philippe Coutinho próbálkozott gólszerzéssel. A pálya baloldalán a második legtöbb párharcot megnyert Éden Hazard kap helyet.
A csatársorban nincs semmi meglepetés. A góllövőlista első két helyén álló páros az osztályzatok alapján is kiváló teljesítményt tudhat a háta mögött. A Manchester Cityben futballozó Kun Agüero 15 meccsen elért 13 gólja önmagában is beszédes adat, azonban szinte eltörpül a Liverpool csillaga, Luis Suárez mutatói mellett! Az uruguayi csatár már most 19 találatnál jár, mindezt úgy, hogy csupán 12(!)-szer lépett pályára. A Norwich City ellen jegyzett mesternégyes és a Tottenham ellen bemutatott két gól – három gólpassz kombináció még ezen parádés szezonon belül is két kiemelkedő teljesítmény.
Az őszi idény álomcsapata a Premier League-ben tehát így néz ki: Howard – Zabaleta, Davies, Jagielka, Baines – Townsend, Özil, Ramsey, Hazard – Suárez, Agüero.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik