NB II

Eldőlt: Pápán csak megye kettő lesz

A polgármester bejelentette, hogy a dunántúli város új felnőtt csapata nem indul az NB III-ban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Úgy tűnik, a Lombard Pápa megszűnése után a megyei másod-, legrosszabb esetben a harmadosztályban indul újra a városban felnőtt labdarúgás. Erről Áldozó Tamás polgármester beszélt a pénteki testületi ülést követő sajtótájékoztatón – írja a papa-ma.hu.

A városvezető arról tájékoztatott, hogy a hosszú tárgyalássorozat után eldőlt: az MLSZ versenyszabályzata értelmében pápai felnőtt labdarúgókat foglalkoztató sportszervezet csak a megyei harmadosztályba nevezhet, ahonnan jó eséllyel a megye kettőbe sorolják, de feljebb nem. Ezzel az is eldőlt, hogy a Pápai ELC nem indít felnőtt csapatot.

– A PELC azért nem indulhat ebben a bajnokságban, mert ellenkező esetben elveszítené az utánpótlás-nevelésben szerzett korábbi kedvezményeit, ezért egy új sportszervezetet kellett alakítani, amely a Lombard Baráti Körből alakult át. Ezek a futballt szerető pápai polgárok úgy döntöttek, hogy nevüket Pápai Perutz FC névre alakítják át, beneveznek a megyei pontvadászatba és megkezdik a támogatók gyűjtését a csapat mögé – magyarázta a polgármester.

Áldozó Tamás elmondta, a klub egymillió forintos támogatási kérelemmel fordult az önkormányzat felé, azért, hogy a nevezési feltételeket teljesíteni tudják. Az egyesület közgyűlésén a városvezető egyértelműen hangsúlyozta, pénzt senkinek nem fog adni azért, hogy a megyei bajnokságban játsszon, önkormányzati forrás erre nem fordítható. A legfontosabb teendő most a támogatók felkutatása mellett a csapat játékosállományának kialakítása.

– Reméljük, hogy az utánpótlás versenyrendszer átalakítása miatt megszűnt U21-es csapatból kiöregedők között lesznek olyanok, akik az említett feltételek mellett szeretnének tovább Pápán sportolni, valamint a PELC kötelékében is találunk olyan – akár edzőként dolgozó – fiatalokat, akik feladatuknak érzik, hogy a pápai futballon segítsenek. Egy biztos, a klub NB I-es feltételeket biztosít, a további fejlődéshez minden sportszakmai támogatást megad. A cél, hogy minél előbb az NB III-ban szerepeljen az együttes.

Olvasói sztorik