NB I

Megszűnt a Lombard Pápa

A tartozásaik olyan mértékűek, hogy egyik osztályba sem tudnak nevezni a következő idényre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szemán György klubigazgató a veol.hu oldalon olvasható hosszú interjújában elmondta, hogy a 2004 nyarán Pápára költöző Lombard FC tartozásai olyan mértékűek, hogy nem tudnak nevezni a következő szezonra egyik osztályba sem. Tehát immár papíron is eldőlt, hogy az Új Lombard Sport Kft. működése véget ért a városban.

– Úgy vélem, a Pápa városában eltöltött tizenegy év a futballsikerekről szólt, noha ebben szerepelt három NB II-es szezon is, illetve minden bajnokság végére az élvonalbeli tagság megőrzése volt a cél. Ettől függetlenül a csapat évekig a legmagasabb osztályban játszott, mondhatni meghatározó szerepet töltött be a magyar labdarúgásban, ami mindenképpen sikernek számít – jelentette ki Szemán György.

Kifejtette: kiscsapat mivoltuk miatt több nehézséggel is meg kellett küzdeniük, például az országos média állandóan biztos kiesőként emlegette őket, valamint a futball hierarchiájából adódóan számos játékvezetői tévedést is el kellett viselniük. Továbbá a játékosok szerződtetése sem volt egyszerű, hiszen a meghatározó labdarúgókat egyszerűen nem tudták megfizetni.

– Ezért igyekeztünk tehetséges fiatalokat igazolni, felfedezni. Büszkék vagyunk rá, hogy például Gyömbér Gábor, Lovrencsics Gergő, vagy éppen Lipták Zoltán is Pápáról indulva futott be komoly karriert. Emellett kénytelenek voltunk olyan külföldieket alkalmazni, akik jóval kevesebb pénzért hasonló teljesítményt nyújtottak, mint a magyar labdarúgók. Ennek a kettősségnek pedig az lett a vége, hogy szinte minden évben komoly vérátömlesztésen ment keresztül a játékoskeret.

– Életem egyik legborzalmasabb pillanata volt, amikor kiderült, hogy a tulajdonos milyen cselekményt követett el a cégeivel, ez pedig előrevetítette a pápai profi futball végét. Nem titok, annak ellenére, hogy a kis költségvetésű klubok közé tartoztunk, évek óta egyre nehezebb volt finanszírozni a csapatot. Azonban álmunkban sem gondoltunk arra, hogy szinte egyik napról a másikra bekövetkezik a csőd és mindennek vége szakad. Borzasztó volt ezt megélni. Becsülettel tettük a dolgunkat, irányítottuk a klubot, a játékosok a végsőkig kitartottak. Odáig jutottunk, hogy az utolsó csapatunkban játszók és a klub alkalmazottai egzisztenciális gondokkal küzdenek, miközben a város labdarúgása semmivé vált – fogalmazott Szemán György.

Mint mondta, a 11 esztendő alatt a klub legkiválóbb partnere és a legfőbb támogatója a város önkormányzata volt, amely rendkívül sok áldozatot vállalt azért, hogy Pápának NB I-es csapata legyen. A klubigazgató hangsúlyozta, a tulajdonos gazdasági ügyeire nem volt rálátásuk, ezért is érhetett mindenkit olyan váratlanul a kialakult helyzet. A bajnokságot gyakorlatilag pénz nélkül kellett befejezniük.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik