NB II

Mégis NB III-as lehet a Pápa?

A polgármester megerősítette, hogy végérvényesen szakítottak az Új Lombard Sport Kft-vel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az élvonalból való kiesés, és a licenchiány miatti kizárás után továbbra is sok a kérdőjel a pápai felnőtt labdarúgás körül, az viszont már biztosnak tűnik, hogy a Lombard nélkül, a helyi fiatalokra támaszkodva alakul majd ki az új csapat – írja a veol.hu.

Áldozó Tamás, a város polgármestere úgy fogalmazott: amennyiben a nulláról kell újrakezdeni a város felnőtt labdarúgását a megyei első- vagy másodosztályban, akkor ezt Pápai Perutz FC néven teszik majd meg. A városvezető emlékeztetett: korábban több tehetséges, az NB I-ben ismertté vált futballistát is nevelt a pápai utánpótlás, elég csak Radó Andrást vagy Novák Csanádot említeni.

– A megszűnő U21-es csapatból kiöregedő labdarúgókra szeretnénk támaszkodni. Meggyőződésem, hogy velük a megyei első osztályban is sikeresek lehetnénk, és egy olyan szerethető csapatot tudnánk felépíteni, amelyet szurkoló, illetve támogató egyaránt magáénak érez – hangsúlyozta a polgármester a megyei napilap cikkében.

A városvezető megjegyezte: az újrainduló csapat költségvetése öt és tízmillió forint között lenne, ennek az összegnek körülbelül a felét biztosítaná az önkormányzat, a fennmaradó részt egyéb forrásokból fedeznék. Természetesen az új gárda elé azt a célt tűzik majd ki, hogy minél előbb eljusson az NB III-ba, ahonnan egy befektetővel akár egy újabb szinttel is feljebb lehetne lépni. Elvileg még arra is van némi esély, hogy a létszámhiány miatti felkérésnek eleget téve – vagy más úton – az NB III-ban startoljon az új pápai focicsapat.

Az biztos, hogy a város a továbbiakban nem működik együtt az Új Lombard Sport Kft-vel. Utóbbi gazdasági társaság egyébként kapott indulási jogot az NB III-ra, de – komoly tartozásai miatt – minden bizonnyal nem lenne képes csapatot indítani a harmadik vonalban (sem).

Áldozó Tamás elmondta azt is, hogy a Perutz-stadion rekonstrukciójához kapcsolódóan jogszabályi változás nem történt, a beruházás az építési engedélyezési eljárás közepén és a közbeszerzési eljárás kiírása előtt tart. Tehát Pápán arra készülnek, hogy a tervek szerint megvalósul a stadion felújítása, átépítése.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik