NB I

Pápa szerződést bont a Lombarddal

A polgármester a helyi utánpótlás értékeiből építene új csapatot.

Kapcsolódó cikkek

:Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Pápa polgármestere indítványozza, hogy az önkormányzat bontsa fel a helyi NB I-es labdarúgócsapatot működtető Új Lombard Sport Kft-vel kötött szerződést. Áldozó Tamás annak kapcsán javasolja a megállapodás felbontását, hogy kedden végleg elutasította az MLSZ a gazdasági társaság licenckérelmét, így nem indíthat csapatot az első és a másodosztályban sem – írja az infopapa.hu.

A városvezető elmondta: a pápai önkormányzat és az Új Lombard Sport Kft. közötti támogatási és együttműködési szerződésben szerepel, hogy a Lombard akkor teljesíti a szerződés feltételeit, ha a csapat az első vagy a másodosztályban szerepel.

– Július elsejétől erre az Új Lombard Kft-nek nem lesz lehetősége, ezért indítványozni fogom, hogy ezt az együttműködési szerződést a képviselő-testület szüntesse meg – fogalmazott Áldozó Tamás. – Az elmúlt éveknek köszönhetően a pápai utánpótlás futball széles alapokon áll, ennek az értékein újra fogjuk tudni építeni a pápai focit.

A városvezetés keresi annak a lehetőségét, hogy minél magasabb osztályban szerepeljen jövőre az újjáalakuló csapat. Elméletileg az Új Lombard Kft-nek lehet NB III-as joga, az a kérdés, hogy a gazdasági társaság talpon tud-e maradni (a polgármester szerint erre nincs sok esély). Ha nem, akkor a legmagasabb liga, ahová az MLSZ besorolhat egy új labdarúgócsapatot, az a megyei harmadosztály, vagy ha a megye három bajnoka nem vállalja a szereplést, akkor a megyei másodosztály.

A polgármester hozzátette: az új pápai csapatot egyesületként kívánják létrehozni, amelynek az egyesület tagjai lesznek az irányítói. Nem gazdasági társaságban és nem tulajdonosban gondolkodnak.

– Úgy gondoljuk, tiszta alapon szervezve, a pápai értékekhez nyúlva példaértékű labdarúgó-egyesületet lehet felépíteni, olyat, amelyhez szívesen csatlakoznak majd támogatók és szurkolók is. Az az érv, hogy a pápai csapatban nincsenek pápai játékosok, megszűnik, ezért ősztől azt is várjuk a bajnoki mérkőzésekre, akit ez tartott vissza a Perutz-stadion látogatásától.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik