NB II

Ilyen masszív csapatban még nem védett

Mursits Roland szurkolt előző klubjának, a Haladásnak, és nagy bravúrnak tartja nevelőegyesülete élvonalban maradását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Remek tavaszt tudhat maga mögött az élvonalba feljutó Békéscsaba kapusa, Mursits Roland. A 24 éves hálóőr korábban csak nevelőegyesületében, a Haladásban védett, ahonnan azonban a télen a másodosztályba igazolt. A teljesen új környezet nem zavarta meg a korábbi utánpótlás-válogatott játékost, 13 tavaszi meccsén ugyanis kilencszer nem kapott gólt. Mursits a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt a lila-fehéreknél töltött félévről.

– Nagyon örülök és büszke vagyok a csapatra, amiért sikerült kiharcolnunk a feljutást. Úgy érzem, nagyon jó döntést hoztam azzal, hogy télen Békéscsabára igazoltam – kezdte Mursits Roland. – Elég komoly meccshiánnyal érkeztem a csapathoz, de elég sok felkészülési mérkőzést játszottunk, úgyhogy sikerült belerázódnom. A tavaszi szezon elején hárommeccses, a végén pedig hatmeccses kapott gól nélküli szériát hoztam, és úgy érzem, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottam. Azt azért hozzá kell tennem, hogy ilyen rendezett és masszívan védekező csapatban még nem játszottam, természetesen ez is segített ebben a jó teljesítményben.

– Korábban csak a Haladásban szerepelt. Hogy érezte magát Békéscsabán, távol a szülővárosától?
– Nagyon hiányzik Szombathely, ugyanakkor nagyon jól érzem magam Békéscsabán. Remek csapatba kerültem, itt mindenki egy nyelvet beszél, és a pályán kívül is összetartunk. Hosszútávon is el tudom képzelni, hogy itt maradjak. Kijelenthetem bátran, hogy megérte váltanom a télen.

– Bizonyára az NB I-ben is ön szeretné védeni az Előre kapuját…
– Januárban másfél évre, opciós joggal írtam alá, ami tulajdonképpen fél plusz egy évet jelent. Nyáron még egy-két dolgot át kell tárgyalnunk, de ezeket minden bizonnyal meg tudjuk beszélni a vezetőkkel. Békéscsabán szeretném folytatni a pályafutásomat, remélem, hogy a klub is számít rám.

– Mennyire követte figyelemmel volt csapata bennmaradásért folytatott küzdelmét?
– Nagyon szurkoltam a Haladásnak, hiszen rengeteg barátom játszik még mindig Szombathelyen. Természetesen figyelemmel kísértem őket, és hatalmas bravúrnak tartom, hogy az ismert okok és személyek miatt a végéig versenyben tudtak lenni a bennmaradásért. A volt társaktól és a barátoktól azt hallottam, hogy Mészöly Géza személyében nagyon felkészült edző vette át a csapatot, aki bent is tudta tartani a Halit, úgyhogy ennek nagyon örülök.

– Készül már arra, hogy ha minden jól megy, akkor a Hali ellen kell majd védenie az élvonalban?
– Biztosan jó érzés lesz majd védeni a nevelőegyesületem ellen a szülővárosomban, és itt Békéscsabán is, de nem igazán fogom ezt túlspilázni. Ugyanolyan nagy dolog lesz a Ferencváros, a Videoton vagy éppen a Debrecen ellen a kapuban állni, úgyhogy nagyon várom már a következő szezont. Várom persze a Haladás elleni meccset is, hiszen akkor otthon lehetek néhány óráig, de semmi más extra – mondta Mursits Roland.

Olvasói sztorik