NB II

Két kapus klubot váltott

Mursits Roland a Békéscsaba, Rusák Edvárd pedig a Gyirmót vezetőivel egyezett meg pénteken.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mursits Roland megállapodott másfél éves szerződésről állapodott meg pénteken a Békéscsaba 1912 Előre FC illetékeseivel. Már mindhárom fél megegyezett egymással, de az aláírásra csak a jövő hét elején kerül sor, addig a kapus felbontja a szerződését a Haladásnál.

– A Haladás nem küldte el Rolandot, de mindkét fél jobbnak látta, ha a játéklehetőség miatt ezt a megoldást választja. Korábban az utánpótlás-válogatottban és a szombathelyi NB II-es csapatban is rendszeresen szerepelt, de ilyen lehetőségei már nincsenek, a Haladásnál nem mutatkozott reális esély, hogy első számú kapus legyen, és már nem akart a kispadon ülni. Köszönet illeti a Haladás korábbi kiváló kapusát, Hegedűs Pétert, aki sokat segített, hogy a békéscsabai szerződés létrejöjjön. Nagyon reméljük, hogy Roland segítségével az előre feljut, és nyáron visszatérhet az NB I-be – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére a Mursits ügyeit intéző menedzseriroda részéről Illés Zoltán.

A Kaposvári Rákóczi kapusa, Rusák Edvárd is szerződést bontott. Az U20-as válogatott játékosa három és fél évre megállapodott az ugyancsak másodosztályú Gyirmóttal. A fiatal játékos Sisa Tibor edzői időszakában került be a somogyiak felnőtt keretébe, a tréner továbbra is bízik benne, az ő személy döntő volt a klubválasztásnál.

– A gyirmóti vezetők az első perctől komolyan éreztették Rusák Edvárddal, hogy őt akarják, és kivárták, amíg meg tudtak egyezni a kaposváriakkal. Érezhető, hogy tényleg számolnak vele, ez döntő szempont volt – mondta Illés Zoltán.

Olvasói sztorik