NB I

Xboxozás után ütötték le őket

A megtámadott Haladás-játékosok közleményében az áll: egyikük sem ütötte meg Kiricsi Lászlót.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szombat éjszaka megtámadott három Haladás-futballista, Mursits Roland, Dvorschák Gábor és Városi Viktor a klub hivatalos honlapján elmesélte, mi történt az ominózus szórakozóhely előtt.

Mint ismert, szombat éjszaka három Haladás-játékost és a velük összetűzésbe keveredő sárvári illetőt – a korábban Pakson, Sopronban, a Falcóban és Sárváron kosárlabdázó Kiricsi Lászlót – elállította a rendőrség garázdaság gyanújával. Az incidensről többfajta verzió látott napvilágot, az eset tisztázása miatt a három futballista közös közleményt adott ki. A Mursits Roland által leírtakból kiderül: a futballisták tökéletesen vétlenek, és áldozatok voltak.

„Amikor mentünk a parkolóban, már messziről láttuk, hogy a későbbi elkövető nem igazán van beszámítható állapotban, Dvorschák Gábor és én kikerültük, viszont a mögöttünk levő Viktort leütközte, majd amikor ezt ő számon kérte (kérdéssel, nem ütéssel!) a srác leütötte. Látva azt, hogy az elkövető még a földön fekvő Viktor felé megindul, azonnal Viktor elé álltunk, de Gabit sörösüveggel arcon dobta, engem pedig ököllel leütött. Ami nagyon fontos, hogy Viktornak esélye sem volt visszaütni, egyből elvesztette az eszméletét, míg Gabinak meg nekem eszünk ágában sem volt sportolóként komolyabb bajba kerülni, ezért azonnal hívta Gabi barátnője a 112-t.

Ezután a mögöttünk később kialakult lökdösődésben megsérülhetett az érintett szája, de őszintén kijelentem, hogy az ügyben érintett három Haladás játékos egyike sem ütötte meg, azzal voltunk elfoglalva, hogy társunk minél előbb magához térjen. Miután magához tért, próbáltam előkeríteni a srácot, a nevét akartam megtudni, hogy a kiérkező rendőröknek feljelenthessük, de addigra befutott a szórakozóhelyre és végül a kidobók kísérték ki, amikor megérkeztek a mentők és rendőrök. Ezután mindhármunkat mentővel a kórházba szállították, és elláttak, onnan pedig a rendőrségre. Az eljárás során az elkövetőt könnyű testi sértés vádjával feljelentjük/feljelentettük, viszont értetlenül állunk azelőtt, hogy a garázdaság vádjában gyanúsítottként szereplünk.

Ez hármunk története, természetesen nem akartunk bajba kerülni, csak egy esti Xboxozás után el akartunk menni kikapcsolódni a győztes meccs után. Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult, és a klub neve bekerült ilyen negatív módon a hírekbe, de muszáj volt Viktor segítségére sietnünk és mentőt hívnunk (és ezzel együtt ugye a rendőrséget is), hogy ne legyen még ennél is komolyabb baja. Természetesen szóban is elmondjuk a történteket a vizsgálat során, csak azt szerettük volna, ha az interneten minél előbb tisztázódik az igazunk.”

Köszönettel,

Dvorschák Gábor, Városi Viktor, Mursits Roland

Olvasói sztorik