NB I

Hogy történt a Haladás-balhé?

„Arányos önvédelmet alkalmaztam” – nyilatkozta a szombat éjszaka történtekről a kosárlabdázó Kiricsi László.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután a police.hu közleménye alapján a Rangadó.hu beszámolt róla, hogy szombat éjjel „az egyik szombathelyi szórakozóhely előtt összevitatkozott egy pécsi, egy szombathelyi, egy budapesti és egy sárvári férfi. A szóváltás végül tettlegességbe torkollott, ezért a járőrök előállították a 21 éves V. Viktort, a 23 éves M. Rolandot, a 25 éves D. Gábort, és a 26 éves K. Lászlót. A Szombathelyi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.”

A konfliktus a Haladás három labdarúgója, Városi Viktor, Dvorschák Gábor és Mursits Roland, illetve a Falco KC korábbi kosárlabdázója, Kiricsi László között robbant ki a Bánya Café parkolójában. A cikkben megjelentek szerint a kosárlabdázó volt a balhé kezdeményezője. A futballisták egyelőre nem nyilatkoznak, Kiricsi viszont a BB1.hu érdeklődésére elmondta, hogy többen támadtak rá, ezért arányos önvédelmet alkalmazott.

– A hajnali órákban egy barátommal együtt távozni szerettünk volna erről a bizonyos szórakozóhelyről, amelynek parkolójában eddig ismeretlen okoknál fogva, számomra ismeretlen emberek – akiket előtte és azóta sem láttam – minden előzmény nélkül belém kötöttek. Én arányos önvédelmet alkalmazva reagáltam az ő kezdeményezésükre. Nem tagadom, tényleg ütésváltásra került sor, viszont én is kaptam jó párat. Ők többen voltak, többen támadtak rám, én csak védtem magamat. Több valótlan állítás is megjelent a cikkekben az esettel kapcsolatban. Azt szeretném kérni, hogy amíg a rendőrségi eljárás folyik, addig senki ne közöljön ellenőrizhetetlen információkat – mondta Kiricsi László.

Olvasói sztorik