NB II

Az ország másik végébe költözött, hogy védhessen

A Haladástól távozó Mursits Roland bízik benne, hogy segíteni tud a Békéscsabának a feljutásban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az orosz Amkar Perm utánpótlás-csapatát verte 2-1-re második törökországi felkészülési mérkőzésén a Békéscsaba. Az NB II második helyezettjének kapuját végig Mursits Roland őrizte, aki a télen a Haladástól érkezett a Viharsarokba. A szombathelyi születésű 23 éves hálóőr eddig egész pályafutását a Haliban töltötte, összesen négy NB I-es mérkőzésen lépett pályára, januárban pedig a szakmai stáb közölte vele, hogy a jövőben nem számít a szolgálataira. A Békéscsaba edzőmeccseinek zömén kezdőként védő Mursits Rolanddal a Rangadó.hu helyszíni tudósítója beszélgetett a vasárnapi meccsről, a klubváltásról és az edzőtáborról is.

– Igazi munkás csapattal találkoztunk. Fiatalok voltak, küzdöttek, hajtottak, ezért nehezebb dolgunk volt, mint legutóbb a kazahok ellen, de úgy érzem, a végére azért kijött a két csapat közti tudáskülönbség – kezdte Mursits Roland. – Úgy gondolom, végig kézben tartottuk a meccset, egy-nullnál akár el is dönthettük volna. Egy-egy után is több ziccerünk akadt, amelyekből egyet sikerült értékesítenünk, úgyhogy abszolút megérdemelten nyertünk.

– Mit gondol, a külföldi edzőtábor befolyásolhatja jó irányba a csapatok tavaszi szereplését?
– Abszolút profi körülmények között készülhetünk. Nagyszerű hotelünk van, és kiváló edzőpályákon tréningezhetünk. Minden adott ahhoz, hogy sikeresen felkészülhessünk a tavaszi szezonra.

– Szombathelyi születésű játékosként hogyan élte meg, hogy nevelőegyesülete, a Haladás ilyen könnyen elengedte?
– Január elején közölték velem a hírt, hogy nem számítanak rám. Megegyeztünk abban, hogy ingyen igazolható vagyok, és minél hamarabb csapatot szerettem volna találni, semmiképp sem akartam az utolsó pillanatra hagyni. Jött egy telefon a Békéscsabától, hogy számítanának rám, úgyhogy egy percet sem gondolkodtam.

– Az eddigi felkészülési mérkőzések alapján úgy tűnik, hogy első számú hálóőrnek igazolta az Előre…
– Ezt majd a vezetőedző fogja eldönteni. A legfontosabb, hogy sikerüljön a feljutás. Úgy érzem és bízom benne, hogy az edzőmeccseken tudtam bizonyítani. Jól alakultak ezek a találkozók, remélem, hogy a későbbiekben is megkapom a bizalmat és tudok segíteni a feljutás kiharcolásában.

– Új városba, teljesen új közegbe érkezett, a beilleszkedéssel hogyan áll?
– Nagyon jól jött ez az edzőtábor, hiszen reggeltől estig folyamatosan együtt vagyunk. Biztosan nehezebb lett volna, de úgy gondolom, ha a csapat és én is jól teljesítünk, akkor a srácok is könnyebben elfogadnak. Nagyon sokat segít ez a tíz nap, itt Törökországban.

Olvasói sztorik