Törökország

Orosz fiatalokat győztek le

A Békéscsaba ismét jól játszott, és 2-1-re nyert az Amkar Perm fiataljai ellen. Helyszíni tudósítás és képgaléria!
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Békéscsaba 1912 Előre – Amkar Perm U23 (orosz) 2-1 (1-0)
Törökország
Békéscsaba: Mursits – Bényei, Koszó, Balog Zs., Juhász Gy. – Birtalan (Tölgyesi, 89.), Bagi, Spitzmüller – Király P. (Balogh Milán, 84.), Vólent (Berki P., 80.), Szilágyi P. Edző: Zoran Szpisljak
Gólszerzők: Király P. (38.), Szilágyi (78.), illetve Tyukalov (tizenegyesből 69.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Békéscsaba ismét jól játszott, és 2-1-re nyert az Amkar Perm fiataljai ellen. Helyszíni tudósítás és képgaléria!

Vasárnap játszotta második törökországi felkészülési mérkőzését az NB II második helyén álló Békéscsaba, amely az orosz élvonalbeli Amkar Perm juniorcsapatával találta magát szembe.

Az első percekben ugyanazt a harcos, agresszív Előrét láthattuk, amit két napja. Az orosz fiatalok kicsit megilletődve kezdtek, először mégis Mursits Rolandnak akadt dolga. A nemrég igazolt kapusnak a hosszú sarokból kellett kiszednie egy távoli lövést a tizedik percben.

Két perccel később hatalmas csabai lehetőség maradt ki: Birtalan hozta szinte kihagyhatatlan helyzetbe Vólent Rolandot, de a támadó közelről mellé lőtt. Fél óra elteltével elmondható, hogy jobban játszik a Békéscsaba, de összességében nem igazán találják egymáson a fogást a felek.

Néhány perccel később ismét Vólent került helyzetbe, de ezúttal is célt tévesztett. A 34. percben ígéretes szögből végezhetett el szabadrúgást az Előre, de Spitzmüller centikkel mellé tekert. A kirúgás után rögtön labdát szerzett a letámadó csabai csapat, és néhány igazítás után Birtalan lőtt 25 méterről mellé. A 38. percben góllá érett a Békéscsaba fölénye: Vólent volt nagyon harcos a jobboldalon, lerázta védőjét, majd Király Patrik elé tálalt, akinek csak az üres kapuba kellett bepasszolnia a labdát (1-0).

A második játékrészt is jól kezdték a viharsarkiak, Bagi remek beadását azonban Szilágyi senkitől sem zavartatva, hét méterről a kapus kezébe fejelte. Az 54. percben egy oldalszabadrúgás utáni kavarodást követően Szilágyi 22 méterről fölé bombázott. A lilák mezőnyfölényben játszottak, az orosz fiatalok ritkán érte fel Mursits kapuja elé. Néhány perccel később Balog Zsolt szerzett labdát, a kontrát a veszélyesen futballozó Birtalan lövéssel fejezte be, az orosz kapus viszont vetődve védett.

A második félidő derekán futószalagon jöttek a békéscsabai helyzetek, Vólent ballal a kapust, Szilágyi jobbal a kapufát lőtte telibe. A 69. percben tizenegyest rúghattak az oroszok Juhász György szabálytalansága után. A büntetőt Tyukalov magabiztosan értékesítette (1-1). A semmiből jött az egyenlítés, eddig még helyzetük sem volt a meccsen. Nem is hagyta szó nélkül a Békéscsaba: Szilágyi egy jobbról érkező beadás után fejjel volt eredményes a 78. percben.

Az utolsó percekben növelhette volna előnyét a Békéscsaba, de az orosz kapus kétszer is ziccerben védett. A lilák megérdemelten nyertek, az eredmény az orosz fiatalokra nézve hízelgő.

Olvasói sztorik