NB I

Király volt a Békéscsaba királya

Egy szabadrúgás döntött Kecskeméten: a másodosztályú vendégek 1-0-ra győztek a KTE ellen.
Felkészülési mérkőzés
Kecskeméti TE – Békéscsaba 1912 Előre FC 0-1 (0-0)
Kecskemét, játékvezető: Berger
KTE: Tujvel (Verebélyi, a szünetben) – Lovrics, Gyagya, Karan, Skopljak, Laczkó Zs. (Farkas A., a szünetben) – Eninful, Radoja, Kitl (Szivacski, a szünetben) – N’Diaye, Gréczi (Selyem, 60.). Edző: Bekő Balázs
Békéscsaba: Mursits – Bényei, Koszó, Balog Zs., Juhász Gy. – Berki, Bagi, Tölgyesi, Király P. – Szilágyi P., Kertész. Cserék (a 60. percben): Balogh Miklós, Balogh Milán, Birtalan, Borbély, Pilán, Fehér Zs., Zámbori, Spitzmüller, Viczián, Vólent. Edző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Király (55.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton a másodosztály második helyét telelő Békéscsaba ellen játszott edzőmeccset hazai pályán a Kecskemét. Bekő Balázs ezúttal több játékost kihagyott a keretből (van akit kényszerűségből, sérülés miatt): Németh Viktor és Kovács Dániel mellett, Novák Csanád, Patvaros Zsolt, Vladan Szavics, Fótyik Dominik és Marko Vukaszovics sem lépett pályára.

Az mérkőzés folyamán inkább a mezőnyjáték dominált, az első helyzetre bő húsz percet kellett várni, ekkor Lovrics kapott üresen labdát a jobboldalon, majd beadását N’Diaye pörgette kapura, de Mursits bravúrral a lécre tolta. A szenegáli csatár főszereplővé vált ebben az időszakban, nem sokkal később Gréczi szögletét csúsztatta meg, ám a vendégkapus ezúttal is nagyot fogott. Csabai részről Király Patrik lövése jelentette az igazi veszélyt, de Tujvel is megmutatta, miért is az élvonal egyik legjobb formában lévő kapusa.

A szünetben többet is cserélt Bekő Balázs, aki Stefan Radoját például a jobbhátvéd posztján is kipróbálta. Tiszta helyzetek továbbra is nehezen alakultak ki, Verebélyinek egy szabadrúgást kellett hatástalanítania, a másik oldalon N’Diaye igyekezett megkeseríteni a védők életét, ám lövőhelyzetig nem jutott. Az 55. percben aztán Király Patrik gondolt egy merészet, és amikor mindenki beadásra számított, ballal a rövid sarkot vette célba szabadrúgásból, és gól is lett belőle (0-1).

A hatvanadik percben jött a vendégek sorcseréje, és statikussá vált a játék, a Békéscsaba szervezetten visszaállt saját térfelére, a KTE pedig nem igazán találta a fogást ellenfelén. Csillag Dárius távoli lövése jelentette a legnagyobb veszélyt, a másik oldalon kontrák és pontrúgások végén alakultak ki lehetőségek, de csak egy alkalommal, Birtalan fejesénél kellett hárítania Verebélyinek – tudósított a KTE honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik