NB II

Az eső után gólok is hullottak

A házigazda viharsarkiak 2-1-re győztek az eddigi listavezető Vasas elleni rangadón a 21. fordulóban.
NB II, 21. forduló
Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC 2-1 (0-0)
Békéscsaba, 3500 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
Békéscsaba: Mursits – Bényei, Koszó, Balog Zs., Juhász Gy. – Borbély, Bagi, Spitzmüller, Birtalan (Balázs R., 82.) – Viczián (Király P., 51.), Szilágyi P. (Tölgyesi, 90.). Edző: Zoran Szpisljak
Vasas: Hermány – Bori (Lázok, 71.), Debreceni, Grúz, Hangya – Vida, Görgényi – Czvitkovics (Vass P., 60.), Berecz, Remili – Kenesei (Ferenczi I., 66.). Edző: Szanyó Károly
Gólszerzők: Borbély B. (69.), Szilágyi P. (73.), illetve Berecz (93.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

FRISS:

A csabaiak jobb helyzetkihasználásuknak és hatékonyabb védekezésüknek köszönhetően megérdemelten nyertek. Köszönjük figyelmüket, élő szöveges tudósításunk véget ért.

Ezzel a sikerrel a Békéscsaba (42 pont) az NB II-es tabella élére ugrott, a második a Vasas (41), a harmadik a Gyirmót (41.).

Vége 2-1.

93. perc: A szöglet után Berecz Zsombor szépített (2-1).

92. perc: Újra ömlik az eső, Remili Mohamed lövése pedig szögletre pattant.

Négy perc a hosszabbítás.

90. perc: Időhúzó csere a csabaiaknál, Szilágyi Péter helyett Tölgyesi Viktor a pályán.

87. perc: Egyre fogy az idő, az angyalföldiek próbálkoznak, a hazaiak viszont magabiztosan állják a sarat.

Amikor a Vasas játszik fölényben, akkor ugyanúgy megy előre, ugyanúgy zakatol, mint legutóbb a Kaposvár ellen, de az igazi átütőerő, a ritmusváltások akkor is hiányoztak a csapat játékából.

82. perc: Birtalan Botond ma nem szerzett skorpiógól, de edzője nyilván nem ezért cserélte le. A helyére Balázs Richárd állt.

Mégis bánhatják azok a nézők, akik türelmetlenek voltak, és idejekorán hazamentek az eső miatt.

79. perc: Márpedig úgy néz ki, hogy hisznek, mert áttették a székhelyüket a csabai kapu elé. Remili veszélyes szabadrúgását vetődve védte Mursits.

Gólra gólt szereztek a hazaiak, de az angyalföldieknek nincs idejük sopánkodni, ha még hisznek a pontmentésben, mert már nem sok idő van hátra.

73. perc: Szilágyi Péter kapott remek indítást, egy-két méter után kicselezte a kapust, majd higgadtan, pontosan a kapuba gurított; eldőlt a meccs (2-0).

72. perc: Bár szabadrúgásból született, azért némileg már érett a gól, mert a csabaiak egyre intenzívebben támadtak, egyre veszélyesebben játszottak.

71. perc: Bori Gábor helyett Lázok János a Vasasnál.

Korábban írtuk:

69. perc: Borbély Bálint gyönyörű szabadrúgása a hálóba vágódott, Hermány kapus a sorfaltól nem láthatta a labdát, amikor pedig észrevette, már késő volt (1-0).

66. perc: Kenesei Krisztián helyett egy másik rutinos csatár, Ferenczi István állt be a Vasasba.

65. perc: Király Patrik előtt adódott nagy lehetőség, de csinált egy cselt, ezért Hangya odaért, és becsúszva mentett.

63. perc: Az előbbi nagy eső máris alábbhagyott, de a távozó nézők nem fordulnak vissza. Lehet, hogy még örülnek is neki, hogy találtak egy jó alibit a távozáshoz…

62. perc: Bagi István lapos lövése a kapufa mellé ment.

Elkezdett szakadni az eső, ezért a nézők egy része hazafelé vette az irányt. Az eddig látottak alapján sokat nem vesztenek…

60. perc: Czvitkovics Péter számára véget ért a mérkőzés, Vass Patrik állt be helyette.

59. perc: Spitzmüller lövése zúgott el a kapufa mellett.

Sajnos a játék képe nem változott az első félidőhöz képest…

55. perc: Kenesei távoli szabadrúgása éppen Mursits kezei közé hullott.

Nagyon úgy tűnik, hogy mindkét edzőnek megtetszett Dárdai Pál taktikája, arra apellálnak, hogy csapatuk tartsa a 0-0-t, és majd a végén döntse el a maga javára a meccset…

53. perc: Nagy csabai helyzet alakulhatott volna ki, de Hangya Szilveszter nagyot mentett a tizenhatoson belül.

Az NB II 21. fordulójának múlt heti eredményei ide kattintva megtekinthetők!

51. perc: Viczián Ádám helyett Király Patrik érkezik csereként a csabaiaknál.

47. perc: Görgényi Dávid sárga lapot kapott.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

Eddig sajnos nem sokkal jobb a meccs, mint a vasárnap esti magyar-görög Európa-bajnoki selejtező…

Szünet 0-0

44. perc: Az Előre kispadja olyan hevesen reklamált egy mezőnybeli szabálytalanságot, hogy a játékvezető elküldte a kispadtól a névnapos Purguly Árpád másodedzőt.

43. perc: Egy csabai beadás után Bagi István érkezett teljesen üresen középen, de a tizenhatos vonaláról magasan fölé lőtt. A közönség tagjai nem hisznek a szemüknek.

Az ugyancsak NB II-es Mezőkövesd ma edzőmeccset játszotta Nyíregyházával, a vége 1-1 lett, a borsodiak gólját Bajzát Péter szerezte.

37. perc: A hazaiak visszavették a kezdeményezést, de csak veszélytelen szögletekig jutnak.

34. perc: Viczián Ádámot szerelte együttes erővel három Vasas-játékos a tizenhatoson belül, a szöglet után Hermány Bence védett magabiztosan.

33. perc: Kenesei távoli szabadrúgása a kapu mellé ment.

30. perc: A meccs eddigi legnagyobb helyzete: Kenesei beadását Czvitkovics csúsztatta fejjel a kapu felé, de Mursits nagy vetődéssel szögletre segítette.

30. perc: Továbbra is visszafogott játékot láthatunk, egyértelmű, de meddő Vasas-fölénnyel.

26. perc: Továbbra is a vendégcsapat játszik némi fölényben, de ez szinte csak abban mutatkozik meg, hogy rögzített helyzeteket (szabadrúgásokat, szögleteket) eredményez. A hazaiak közül csak az ultrák szurkolnak, a nézők csak csendben ücsörögnek és elégedetlenkednek.

24. perc: Mursits védett vetődve egy veszélyesnek tűnő Kenesei-fejest, a kipattanót Czvitkovics lőtte kapura éles szögből, de a hazaiak hálóőre ezt szögletre ütötte. A sarokrúgás veszélytelenre sikeredett.

23. perc: Borbély szabadrúgásából Viczián fejelhetett volna kapura, de arasznyival hosszú volt neki a labda, majd a beívelést követő lövést is megúszták az angyalföldiek, mert a labda a kapufa mellett pattogott ki. A kezdeti lendület után némileg visszavettek a csapatok. Nyilván úgy voltak vele, hogy ha az elején találnak egy gólt, az ajándék, ha nem, akkor viszont első a biztonság.

21. perc: Ami a kezdés előtti ünnepélyes köszöntőket illeti: a klubtulajdonos vagy alapjáraton furcsa akcentussal beszéli a magyart, vagy valaki belekevert valami nagyon gonosz adalékot a málnaszörpjébe…

19. perc: A sarokrúgás viszont Szanyó Károly megítélése szerint ígéretes helyzet előzte meg, ezért a vendégek vezetőedzője meglehetősen dühös volt, amiért nem lett belőle semmi.

18. perc: Az első Vasas-szöglet veszélytelen volt.

A hazaiaknál a kezdőcsapatban kapott helyet a Békéscsabai Skorpiónak becézett Birtalan Botond, akinek Gyirmóton lőtt csodagólja az internetes videómegosztó oldalak jóvoltából az egész világon népszerűvé vált.Ide kattintva megtekinthetik!

12. perc: A Mezőkövesd ellen két gólt szerző Viczián esett el a tizenhatoson belül, és bár a hazaiak büntetőt reklamáltak, a játékvezető nem látott szabálytalanságot.

11. perc: Remili kapott indítást a tizenhatoson belül, de hosszú volt neki a labda, pedig nagy helyzetet kecsegtetett…

9. perc: A két tizenhatos között pattog a labda, de passzivitásról egyik csapat esetében sincs szó, lüktető csata zajlik a pályán, ahogy mondani szoktuk: egyenlő erők küzdelme. Az utóbbi egy-két percben a Vasas akarata dominált.

8. perc: Eddig mindkét kapusnak egy-egy alkalommal kellett közbeavatkoznia: Mursits egy beadást húzott le, Hermány pedig kivetődve mentett, de egyik sem volt különösebben veszélyes helyzet.

5. perc: Békéscsabai támadásokkal kezdődött a meccs, az angyalföldiek szinte kizárólag a védekezéssel vannak elfoglalva.

A csabai stadion új gyepszőnyege valóban rendkívül impozáns, mindez a sajtóhelyre egyáltalán nem mondható el…

A mérkőzés elkezdődött.

18.06: Egy ütközőszektort üresen kellett hagyni, de azon kívül nincs túl sok szabad szék.

18.05: A csabai ultrák szerény, de látványos koreográfiával készültek a meccsre.

18.03: A meccs nem kezdődik, mert Kiss Tibor alpolgármester, Barkász Sándor tulajdonos és Kovács Mihály klubvezető köszöntőt mondott, Balog Zsolt csapatkapitány és Zoran Szpisljak vezetőedző megajándékozta a városvezetőt, majd az ultracsoport is ajándékot kapott.

17.56: A hazaiak tényleg nagyon készülnek a rangadóra, mert ha telt ház nincs is, de majdnem… A helyi sportújságírók becslése szerint 3500-an gyűltek össze a lelátókon, köztük körülbelül ötven Vasas-szurkoló.

17.55: Bár a hírek szerint Budapesten ömlik az eső, Békéscsabán jelenleg normálisak az időjárási viszonyok. Kicsit hűvös van és felhős az ég, de csapadék most éppen nincs.

Két élcsapat találkozik az NB II 21. fordulójának kedd esti zárómeccsén: a listavezető Vasas a harmadik helyezett Békéscsaba otthonában lép pályára. Az angyalföldieknek 41, a Gyirmótnak szintén 41, a viharsarkiaknak pedig 39 pontjuk van jelenleg, tehát a mai házigazdák győzelem esetén az élre ugorhatnak. Vendégsiker esetén némileg szellősebbé válna a mezőny az élcsoportban.

A találkozót a Vasas kérésére halasztották el hétvégéről, hiszen a klub fiatal tehetségei néhány napot a korosztályos válogatottak edzőtáborában. Békéscsabán hetek óta lázasan készülődnek március utolsó napjára, és nem csak a Vasas érkezése miatt. Most veheti birtokba ismét az Előre a Kórház utcai stadiont, amelynek felújították a gyepszőnyegét.

Kísérjék figyelemmel a meccs legfontosabb eseményeit a Rangadó.hu folyamatosan frissülő, helyszíni tudósításának segítségével!

Olvasói sztorik