NB II

Csúsznak-másznak a bajnoki címért

Czvitkovics Péter nem elégedett a tavaszával, de úgy érzi, ő és a csapat is javuló tendenciát mutat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szombaton a Soroksár otthonában győzött a Vasas, amely így megtartotta első helyét az NB II-ben. A 2-1-re megnyert zárt kapus összecsapáson ismét az utolsó percben szerezték a győztes gólt az angyalföldiek, akiknek jelenleg két pont az előnyük a legfőbb üldözőnek számító Gyirmóttal szemben. A piros-kékek első találatát a rutinos Czvitkovics Péter lőtte, a másodiknál pedig ő adta a gólpassz. A 32 éves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére nyilatkozott az összecsapásról és a Vasas tavaszi szerepléséről.

– Számítottunk arra, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen a Soroksár a kiesés ellen harcol. Meg akarták nehezíteni a dolgunkat, és úgy érzem, sikerült is – kezdte Czvitkovics Péter. – Az első gólig fölényben voltunk és jól is játszottunk, de a bekapott találat nagyon megzavart minket. A második félidőben is próbáltunk nyomni, de eléggé meddő volt, nehézkesen ment a dolog. A végén a szerencse mellénk állt, és meg tudtuk nyerni a mérkőzést, ami nagyon kellett ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Úgy néz ki, hogy ez a tavasz arról szól, hogy nehézkesen nyerjük meg a meccseinket. Azonban a debreceni éveimben tapasztaltam, hogy általában azok a csapatok szoktak bajnokságot nyerni, amelyek az ilyen összecsapásokat is meg tudják nyerni.

– A zárt kapuk ellenére az angyalföldi drukkerek elkísérték a csapatot. Hallották a kerítésen kívülről jövő biztatást?
– Igen, és nagyon jól esett, hogy körülbelül száz szurkoló buzdított minket a kerítésen túlról. Nem lehetett számukra kényelmes a nagy melegben, de végig ott voltak, és a meccs után is kihívtak minket. Nagyon örülök, hogy ennyien ott voltak, és bízom benne, hogy a hátralévő mérkőzéseken is támogatni és segíteni fogják a csapatot.

– Tavasszal már négyszer is előfordult, hogy az utolsó percekben szerezték a győztes gólt. Minek köszönhető, hogy ilyen remekül hajráznak?
– Biztosan van egy kis szerencsefaktor is ebben, de úgy gondolom, hogy nagyon sokat dolgozunk is ezért. Ha a játékunk nem is annyira gördülékeny, de aki a pályán van, az csúszik-mászik, teszi a dolgát. Biztosan az is közrejátszik, hogy az erős felkészülés miatt jól bírjuk végig a meccseket, és a végén is mindig tudunk valamit csinálni.

– A hétvégén másodszor volt eredményes, mennyire elégedett a saját teljesítményével?
– Elégedett semmiképp nem vagyok, mert elég nehezen indult számomra a tavasz eleje. Volt olyan mérkőzés, ahol még csereként sem léptem pályára. A Békéscsaba elleni meccs óta játszom folyamatosan, és biztosan van javulás a teljesítményemben, mert ha nem lenne, akkor nem játszanék. A Szolnok ellen gólt rúgtam, az nagyon jót tett a lelkemnek. Nem az a fontos, hogy velem, de a Békéscsaba elleni vereség óta négyből négyet nyertünk, és ez mindenképp jót tesz nekem is. Mindenki rátett egy lapáttal, mert éreztük, hogy az nagyon kevés lenne, ha úgy teljesítenénk, mint az Előre ellen, vagy az azt megelőző találkozókon.

– Mit szólnak a csapatnál ahhoz, hogy a Győri ETO helyzete miatt valószínűleg három feljutó is lesz a másodosztályból az NB I-be?
– Nem foglalkozunk ezzel, főleg amíg az első helyen vagyunk, hiszen bajnokként szeretnénk feljutni. Van még hátra öt nagyon nehéz mérkőzés, úgyhogy ugyanarra a koncentrációra és alázatos munkára van szükség mindenkitől, ami az elmúlt meccseken jellemző volt. Ha nem is szép játékkal, de nyerjük meg a mérkőzéseket – mondta Czvitkovics Péter.

Olvasói sztorik