NB II

Kitiltották a szurkolókat Soroksárról

A rendőrség döntése értelmében két gránát miatt nem engedik be a Vasas-drukkereket a dél-pesti pályára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

„A rendőrség az NB II 25. fordulójának Soroksár SC – Vasas FC mérkőzésének szurkolókkal való megrendezését határozatában megtiltotta” – írja a dél-pesti klub honlapja.

Az eset érdekessége, hogy a Vasas-szurkolók a közelmúltban több százas létszámban ellátogattak a Szigetszentmiklós otthonában – ami a Soroksár pályájától közúton 14 kilométerre van – rendezett bajnoki meccsre, de egyáltalán nem csináltak olyasmit, ami alapján ki kellene zárni őket kedvenc csapatuk következő idegenbeli mérkőzéséről.

A magyar futballtörténelem lelátói botránykrónikája bizony vaskos kötet lenne, viszont Vasas–Soroksár balhék egyáltalán nem szerepelnének benne, ugyanis ilyesmire még soha nem került sor… Akkor vajon mitől tart a rendőrség?

FRISS:

Már hetek óta tudtuk, hogy a Soroksár–Vasas mérkőzésre nem mehetnek majd be a nézők, de reménykedtünk, hátha bizonyos ideiglenes kerítésekkel, kordonokkal elválaszthatók a hazai, illetve a vendégszurkolók, esetleg a civil biztonsági szolgálat létszámának önként vállalt emelésével a rendőrség mégis engedélyezi, hogy akikért egy labdarúgó-mérkőzés van – tudniillik a nézőkért –, azok élvezhessék a szombati meccset – írja a Vasas FC honlapja.

Hétfőn azonban a budapesti rendőrfőkapitány rendészeti helyettese által a Soroksári Sport Club Kft. ügyvezetőjének, Farkas Kálmánnak címzett határozat megerősíti, hogy a soroksári Szamosi Mihály Sporttelep centerpályáján „sportrendezvények megrendezéséhez közbiztonsági szempontból továbbra sem járulok hozzá”.

Sok minden érthetetlen ebben az ügyben. Ha ugyanis a Haraszti úti centerpálya labdarúgó-mérkőzések lebonyolítására rendőrségi. biztonságtechnikai okokból nem alkalmas, akkor hogyan lehetséges mégis, hogy ott ebben az idényben 11 NB II-es mérkőzést lejátszott a Soroksár csapata, ráadásul nézők jelenlétében, és csupán a ZTE és a Vasas vendégjátékára nem engednek be nézőket?

És még egy megjegyzés: határozottan sérti az esélyegyenlőség elvét, hogy az angyalföldiek legfőbb vetélytársai (Gyirmót, Mezőkövesd) saját szurkolóik biztatása mellett mérkőzhettek meg a dél-pestiekkel, míg a Vasasnak nélkülöznie kell szépszámú, lelkes és hangos, 400-500 főnyi táborát.

Rendőrségi források szerint a Vasas-tábor két fegyelmezetlensége az oka, hogy az angyalföldi hívek nem lehetnek jelen Soroksáron. Az egyik 2014. november 22-én a Mezőkövesd–Vasas (1-2) mérkőzésen történt: a mintegy 350 fős vendégtáborból valaki a pályára dobott egy fénygránátot, míg a másik 2015. március 14-én, az Ajka–Vasas (1-2) találkozón: a szintén több száz fős piros-kék vendégszektorból valaki egy hanggránátot robbantott fel.

További érdekesség, hogy a Haraszti úti létesítménnyel kapcsolatos kifogások a rendőrség részéről már a 2014. júliusi, augusztusi és szeptemberi biztonságtechnikai bejárás alkalmával is felvetődtek (nem lehet a hazai és a vendégszurkolókat biztonságosan elkülöníteni, a nézőtér betonja málik, balesetveszélyes, stb.).

Olvasói sztorik