NB I

Felavatták Várady Béla síremlékét

Genzwein Ferenc, Raduly József, Szanyó Károly és Mohamed Remili is ott volt a klub részéről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A pestszentlőrinci temetőben vasárnap felavatták Várady Bélának, a Vasas olimpiai ezüstérmes labdarúgójának a síremlékét.

A 2014 januárjában elhunyt, egykori 36-szoros válogatott játékos ma lenne 62 éves, ebből az alkalomból a család, a barátok, az egykori játékostársak, a Vasas és a szurkolók nyughelyénél emlékeztek rá. A síremlékállítással egybekötött esemény főszervezője a Várady család közeli barátja, a Vasas labdarúgásának tiszteletbeli elnöke, Genzwein Ferenc volt. Részt vett a megemlékezésen Raduly József tiszteletbeli elnök, Szanyó Károly, a felnőtt labdarúgók vezetőedzője, a játékosokat pedig Mohamed Remili csapatkapitány képviselte.

Az új síremléket Szabó István dunamelléki református püspök avatta fel, majd a Vasas-család nevében Nemcsák Károly méltatta a ballábas bombázót, aki 1977-ben elnyerte az európai Ezüstcipőt. Az új síremlék költségeihez a Vasas Sport Club és a Magyar Labdarúgó Szövetség mellett a Vasas szurkolói is hozzájárultak adományaikkal.

A magyar labdarúgás történetének egyik leggólerősebb balszélsője a nemzeti együttesben 13-szor talált a hálóba. Az 1972-es müncheni ötkarikás játékokon szerepelt válogatottal a második helyen végzett. Az 1978-as világbajnokságra kijutott csapatnak is tagja volt, de sérülése miatt egyetlen mérkőzésen sem szerepelt.

Várady Béla kétszeres MNK-győztes (1973, 1981). 2011-ben megkapta a Vasas örökös bajnoka címet, 2012-ben pedig róla nevezték el a Putnok VSE Sportközpontját.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik