NB II

A pontok jönnek, de a játék nem az igazi

A góllövő listát vezető Remili Mohamed számára egy kicsit csalódás az angyalföldiek tavaszi szereplése.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Mozgalmas és tartalmas napokon van túl a másodosztályú Vasas, amely előbb kedden 2-1-es vereséget szenvedett a Békéscsaba otthonában, és ezzel elveszítette első helyét az NB II tabelláján. A rangadóvesztésen nem sokat emészthették magukat az angyalföldiek, hiszen szombaton a Szolnokot fogadták, és 4-1-es sikerrel javítottak. A győzelem után ismét az élre álltak, ugyanis a Békéscsaba és a Gyirmót is csak döntetlent ért el. A Vasas 17 gólnál járó támadója, Remili Mohamed a Rangadó.hu megkeresésére értékelte az elmúlt hét eseményeit.

– A Békéscsaba ellen sorsdöntő mérkőzés előtt voltunk. Tudtuk, ha nyerünk, akkor egy lélegzetvételnyi előnyre tehetünk szert az üldözőkkel szemben. Hiába a pályaavató és a sok néző, mi úgy készültünk, hogy elhozzuk a három pontot. Az első félidő úgy is zajlott, ahogy terveztük, szinte végig nálunk volt a labda, kontrolláltuk a mérkőzést, de a befejezések sajnos nem úgy sikerültek, ahogy kellett volna. Az összes tavaszi mérkőzésünkre igaz sajnos, hogy húsz méterig nagyon jól eljuttatjuk a labdát, aztán utána valami megáll. A második játékrészben aztán javult a Békéscsaba játéka, agresszívabbak voltak és belülről úgy éreztem, hogy talán egy picivel jobban akarták a győzelmet, mint mi. Nyilván ezt nem lehet így kijelenteni, mert mi is akartuk, de valahogy rajtuk jobban lehetett érezni. Két olyan hibából szereztek gólt, amit magunknak köszönhettünk, utána pedig berendezkedtek kontrára. Rossz volt így lejönni a pályáról, mert több volt abban a mérkőzésben, de nem tudtuk magunkból kihozni a maximumot. Sok időnk azonban nem volt búslakodni, hiszen nyakunkon volt a Szolnok elleni újabb rangadó – mondta Remili Mohamed.

– A négy-egyes győzelem alapján úgy tűnik, hogy gyorsan túltették magukat a csabai vereségen és rendezték a sorokat…
– Nem volt egyszerű, mert személy szerint bennem elég mély nyomott hagyott ez a békéscsabai mérkőzés. Ősszel is folyamatosan adta nekünk a sors a lehetőséget, hogy egy győzelemmel ellépjünk a mezőnytől. Akkor és most sem sikerült, tehát valamit változtatni kellett. Úgy érzem, hogy a Szolnok ellen mentálisan és egyénileg is sokat javult a csapat, és ez érzékelhető az eredményen is.

– Közben pedig a tabellán is újra az első helyre ugrottak, hiszen riválisok pontokat hullajtottak…
– Ilyen a sors, egy fordulóval a vereségünk után vissza tudtunk kerülni az első helyre. A Békéscsabának és a Gyirmótnak is kötelező lett volna a három pont, de ismét bizonyosodott, hogy itt bármi megtörténhet. Az utolsó is meg tudja szorongatni az elsőt, úgyhogy nyilván kis szerencsével, de ismét az első helyen vagyunk.

– Korábban évekig futballozott Szolnokon. Még mindig furcsa a volt csapata ellen pályára lépni?
– Nem közömbös a csapat, hiszen öt éven keresztül szerepeltem Szolnokon. A játékosok persze kicserélődtek, de az egykori társaim ott vannak a szakmai stábban. Természetesen valamilyen szinten az ember meg szeretné mutatni, hogy jó játékos lett belőle, de ez a dolog annyira már nem befolyásol.

– Összességében mennyire elégedett az eddig tavaszi szerepléssel?
– Ha levesszük az utolsó meccset, akkor azt mondom, hogy valamilyen szinten csalódás számomra eddig a tavasz. Pontszámban nem sokkal vagyunk elmaradva az őszi első hét meccstől, de játékban sajnos nem azt nyújtjuk, amit a szakmai stáb vár tőlünk. Sokat gondolkoztam azon, hogy ez miért lehet. Nyilván a végéhez közeledve a tét is nagyobb, hibázgatnunk már nem nagyon szabad, és az ellenfelek is jobban fel vannak készülve belőlünk. Minden csapatnak kell a pont, és sajnos az első hat mérkőzésünk most nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Remélem azonban, hogy a Szolnok elleni győzelem átbillent minket pozitív irányba.

– Újabb nehéz mérkőzés vár a csapatra, hiszen azzal a Szigetszentmiklóssal játszanak, amely az ősszel nyerni tudott Angyalföldön..
– Szeretnénk visszaadni nekik a zakót, amit hazai pályán mértek ránk, szeretnénk revánsot venni. Műfüvön lesz a mérkőzés, és ha a mérkőzés előtt úgy állunk hozzá, hogy miért itt kell játszani, miért nem füvön, akkor biztosan nem tudunk pontot, pontokat szerezni. A Fáy utcában szerencsére van lehetőségünk műfüvön edzeni, és már hétfőtől azon gyakorolunk, úgyhogy ebből nem lehet probléma. Új edzője is van a Szigetszentmiklósnak, és Horváth Ferencet jó szakembernek tartom, jó elképzelései vannak. Biztosan kemény mérkőzést fog látni a közönség.

Olvasói sztorik