NB II

Lemondott, mégsem távozik

Illés János már nem ügyvezető, valamilyen pozícióban mégis a Kaposvári Rákóczinál marad.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szinte napra pontosan tizenöt évig volt a Kaposvári Rákóczi FC csapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetője Illés János, akit Szita Károly polgármester közleménye távozásra késztetett.

– Nem járok csukott szemmel, tudom, hogy a szurkolók véleménye igencsak megosztott a munkámról és a személyemről. A felszólításnak elsőként és eddig utolsóként tettem eleget, sőt erkölcsi kötelességemnek éreztem. A tulajdonosi kör, a játékosok, arra próbáltak sarkallni, hogy ne fordítsak hátat a klubnak. Szívesen segítetek, de nem akarom magam ráerőltetni senkire. A továbbiakról egyeztettem Szita Károly polgármester úrral, és abban maradtunk, hogy folytatom a munkát a Rákóczinál, az viszont még egyelőre nem dőlt el, hogy milyen pozícióban – nyilatkozta Illés a sonline.hu oldalon.

A téli szünetben kinevezett és a közelmúltban távozott vezetőedző, Tamási Zoltán nemrégiben elmondta, hogy ő sem kapott fizetést, és azt is elmesélte, hogy egy-két játékosnak konkrétan már élelmiszerre sem telik.

– Tamási Zoltán története a jereváni rádióhoz hasonló, mondanak valamit, aztán feltupírozzák. Van igazságtartalma, de túlzás – magyarázta Illés János. – Valóban nem voltak fizetések, azonban napi kétszeri étkezést biztosítottunk mindenkinek, így senki sem éhezett. Gyúrónk is volt, igaz nem kettő, de egy mindig. Ezzel az eredménytelenségét is akarta magyarázni. Tamási Zoltán egy percig sem volt a Rákóczi alkalmazottja, nem is értem, miért várt tőlünk fizetés. Ő Sólyom Sándorral állapodott meg minden részletről, ameddig itt volt neki kellett volna fizetnie. Csak arra írtunk alá egy minimálbéres szerződést, hogy leülhessen a kispadra, végül az MLSZ részéről nem járultak hozzá.

Olvasói sztorik