NB II

Éhező játékosok Kaposváron

A feltételek hiányában távozott Tamási Zoltán, aki nyolc hét alatt nyolc különböző helyen aludt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Másod-, és erőnléti edző nélkül vágott bele a kaposvári munkába Tamási Zoltán, aki a feltételek hiányában nyolc hét után távozott a Rákóczi vezetőedzői posztjáról.

– Nem voltak adottak a feltételek a profi labdarúgáshoz, illetve ahhoz, hogy folytassam a munkát – indokolta távozását a sonline.hu oldalon Tamási Zoltán. – A feltételek alatt azt értem, hogy pálya- és erőnléti edző sem volt, hiába kértem. A játékoskeret kialakítása sem úgy sikerült, ahogy akartam. Nyolc hétig voltam Kaposváron, ezalatt nyolc különböző helyen aludtam. Lakást nem biztosítottak, saját zsebből fizettem a költségeket.

Nincs pénz, a játékosok éheznek

Végül a szerződésével kapcsolatban sem született megállapodás – Sólyom Sándor tulajdonosjelölt kurta-furcsa kiválása után nem igazán érezte, hogy számítanak rá Kaposváron.

– Szóban megállapodtunk, kész szerződésem volt, amit Sólyom Sándor távozásával nem akartak velem megkötni. Ezt követően egy minimálbérről szóló kontraktust akartak aláíratni velem, de ebbe nem szerettem volna belemenni. Vezetőedzői szerződést írattak alá velem, úgy, hogy Márton Gábor szerződését még nem bontották fel, így csak pályaedzőként tudtam volna leülni a padra. Elvittem a szerződést Siófokra, ahol egy gyorsétterem parkolójában Illés Jánossal aláírtuk, majd felvittem az MLSZ székházba. Hibásan volt kitöltve, így érvénytelen lett, de ha élt volna, akkor is felbontom. Az anyagi feltétel volt a legutolsó a rangsorban, mivel a Rákóczi edzője akartam lenni, ez előrelépés lett volna a pályafutásomban.

A gyúró is beszállt az edzésen

Tamási Zoltán tudta, hogy a játékosoknak többhavi bérrel tartoznak, ráadásul olyan is volt közöttük, aki már étkezni sem tudott rendesen, így nem lehetett tőlük követelni.

– Az utolsó két hétben a keret létszáma a felére csökkent. Tizenhét fős kerettel vágtunk neki az utolsó meccsnek, ebből öt utánpótláskorú labdarúgó volt. Amikor ránéztem a kispadra, egy védő sem ült ott, pedig minden posztra kéne két-három játékos. Az első bajnoki előtti szerdára beígértem egy teljes havi fizetést a csapatnak. Aznap közölték, hogy nem érkezett meg a pénz. Volt olyan játékos, aki majdnem elsírta magát, mert nem volt mit ennie. Ezt megértettem, de azt kértem, hogy ezeket a dolgokat ne vigyék fel a pályára, viszont így nehéz követelni. Házi László kapusedző, Somlyai Nóra rehabilitációs-edző és Balázs József szertáros rengeteget segített. Valamint a gyúrónk, Varga Tamás is, aki több taktikai edzésbe is beszállt, hiszen nem voltunk meg tizenegyen. Remélem, nem törik meg a karrierem. Becsülettel elvégeztem a munkámat, tiszta a lelkiismeretem. Abban biztos vagyok, hogy egyből nem kapok munkát, de a jövőben szeretnék az utánpótlásban vagy egy nagyobb csapatnál dolgozni. Ezek után biztos, hogy megnézem, hova szerződök, és ott milyenek a feltételek – magyarázta Tamási Zoltán.

Olvasói sztorik