NB II

Az önkormányzat az utolsó reményük

Rajczi Péter a pályán kívül is próbál segíteni a Rákóczinak, de nem akar Che Guevarát vagy Robin Hood-ot játszani.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dráma a kaposvári labdarúgás szempontjából, hogy a másodosztály 12. helyén telelő Rákóczinál a pénz nélküli tulajdonosok és kvázi befektetők járkálnak-távoznak úgy sorban, ahogy az átigazolási piacon a játékosok szoktak. A klub és a játékosok már csak a városvezetés segítségében bízhatnak. A kaposvári futballisták képviselője, a rutinos Rajczi Péter a DigiSport reggeli műsorában adott helyzetjelentést.

– Ha lett volna jövőbelátó üveggömbje, akkor is hazaigazolt volna a nyáron?
– Talán akkor is, hiszen nem csak a pályán, hanem azon kívül is tudok segíteni most a csapaton. Elkél most a segítség, főleg az anyagi, hiszen rengeteg ígéreten vagyunk túl, tulajdonos jött-ment. Megkavarta az állóvizet, viszont pénzhez alig jutottunk. Egyetlen reményünk a városvezetés, emiatt jártam is a polgármesternél, és ígéretet kaptunk arra, hogy rendezik a helyzetet – kezdte Rajczi Péter.

– Mióta nem kaptak pénzt? Karácsony előtt szó volt egy kisebb összeg kifizetéséről, azóta mi történt?
– A tartozások négy és hét hónap között vannak. Egy minimális összeget hozott az új tulajdonos, de az csak arra volt elég, hogy egy hónapig ne nőjön tovább a tartozás. Az ígéret az, hogy a jövő héten egy fizetést mindenképp kapunk, aztán reméljük, elmondják a többi tartozás visszafizetésének tervét is. Ha a jövő héten nem érkezik pénz, akkor nagyobb bajba is kerülhet a csapat, hiszen hétfőn még van átigazolás, és két-három emberről tudok, akinek van konkrét ajánlata, és kész távozni hétfőn. Ez azzal járhat, hogy biztosan kiesik a csapat.

– Bármi is történjen, ön tavasszal a Kaposvárt erősíti?
– Úgy gondolom, hogy itt leszek. Elég deficites nekem ez a félév, de a nevelőegyesületemről van szó, szeretnék tenni érte. Ha tudok, akkor úgy érzem, kicsit kötelességem is. Természetesen nem szeretnék Che Guevarát vagy Robin Hoodot játszani egész életemben, szeretnék a pályán teljes mellszélességgel és tiszta fejjel ott lenni. Veszélyben volt, hogy kiállunk az első bajnokira, de sikerült meggyőzni a srácokat arról, hogy muszáj játszani.

– Ebben a zavaros tulajdonosi helyzetben ki a felelős vezetője a gazdasági társaságnak? Ki irányítja ebben a nehéz helyzetben a klubot?
– Jelenleg Illés János a klub ügyvezetője, aki csütörtökön felajánlotta a lemondását. Amíg ezt nem fogadják el, addig ő az ügyvezető, és ő dönt mindenről. Ő tud ígérni is, de csak azt, amit neki is megígérnek. Nem szokott a hasára ütni, és azt mondani, hogy jövő héten jön a fizetés. Sajnos ezt megtette más, aki idejött, mint tulajdonos. Ez nem teljesült, de bízunk abban, hogy rendeződik a dolog.

– Szita Károly polgármesterrel tárgyalt a játékos képviseletében. Mire jutottak, és mit ígért a klubnak az önkormányzat?
– Reményeink szerint nem fogja hagyni, hogy csődbe menjen a klub, és hogy szétessen a csapat. Van egy anyagi és szakmai része a dolgoknak, és ha egyik sem teljesül, akkor kiesés lesz belőle. Ha ez bekövetkezik, az nagyon nagy károkat okozna a Kaposvári Rákóczinak.

– Ha nem lesz belátható időn belül új befektető, akkor tavasszal az önkormányzat fogja segíteni anyagilag a csapatot?
– Annyira nem látok bele a háttérbe, hogy az önkormányzat ezt hogyan fogja megoldani. Valamilyen megoldást sürgősen elő kell venni, mert az utolsó utáni órában vagyunk.

– A korábbi támadó, Oláh Lóránt lépése miatt a felszámolás is fenyeget…
– Van felszámolás, van végrehajtás és NAV-tartozás is, úgyhogy nagy a baj.

– A hónapok óta tartó bizonytalanságot miképp viselik azok a fiatal játékosok, akiknek nincsenek anyagi tartalékaik?
– A fiatalok viselik a legkönnyebben, hiszen ők még tavaly nem is kerestek, nulla forintot vittek haza, és úgymond otthon laknak. Akik számára súlyos a helyzet, azok a dolgozók, a pályamunkások, a szertárosok, a takarítók, akik minimálbér környékén keresnek, és négy-öt hónapja nem kaptak fizetést. Illetve azok a játékosok, akik nem idevalósiak, hiszen lakást kell fenntartaniuk, és a félretett pénzt ennyi idő alatt felélték.

Olvasói sztorik