NB II

Átverték a Rákóczi játékosait

A kaposvári polgármester szerint távozniuk kell a válsághelyzetben lévő Rákóczi FC vezetőinek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Kaposvári Rákóczi FC játékosainak képviseletében a rutinos csatár, Rajczi Péter hétfőn a somogyi megyeszékhely polgármesterénél járt. Vele tartott Kárpáti Zoltánnal, a baráti kör elnöke is. Mint ismert tavaly decemberben új tulajdonos bukkant fel a klubnál, de a Sólyom Sándor nevével fémjelzett Puebla Kft. szerepvállalása rövidre sikeredett, és néhány nappal ezelőtt már véget is ért.

A polgármester a Facebookon osztotta meg a hétfői megbeszélés részleteit. Állásfoglalásából kiderül, hogy a klub jelenlegi vezetőinek – köztük Illés János ügyvezetőnek – távozniuk kell posztjáról.

„Az elmúlt egy évben többször átverték a Rákóczi játékosait, csak ígérgetések hangzottak el, amelyek újabb csalódásokhoz vezettek. Erről számolt be a ma délelőtti találkozónkon Rajczi Péter, aki a csapat játékosait képviselve – Kárpáti Zoltánnal, a Rákóczi baráti körének elnökével együtt –, kérte a város segítségét. A focista állítása szerint beszéltek nekik amerikai befektetőről, majd arról, hogy más befektető rendezi az adósságokat, ám egyikből sem lett semmi. Ezután senki másban nem bíznak, csak a városban, hangsúlyozta Péter.

Azt ígértem, hogy ezen a héten tájékozódom a Rákóczi ügyében és ennek alapján meglátjuk, tudunk-e valamit tenni. Egy azonban biztos: akik ebbe a helyzetbe hozták a klubot, azoknak távozniuk kell. Távozniuk kell akkor is, ha Kaposvár a csapat mellé tud állni, és akkor is, ha nem. Kétségtelenül vannak érdemeik a jelenlegi klubvezetőknek, hiszen tíz éven át az NB I-ben tartották csapatunkat, de a mostani helyzet kialakulásáért is egyértelműen felelősek. Nem lehet a várost, a szurkolókat és az utánpótlást ilyen helyzet elé állítani.

A héten tehát tájékozódom, addig viszont arra kértem Rajczi Pétert, hogy a pénteki meccsre készüljenek lelkiismeretesen, és a bajnokság tavaszi nyitányán küzdjenek, játsszanak majd a legjobb tudásuk szerint.”

A Kaposvár péntek este a Csákvár otthonában játszik az NB II tavaszi nyitányán.

Olvasói sztorik