NB II

Sólyom nem is volt tulajdonos?

Korábbi csatára mellett más is felszámolási eljárást kezdeményeztetett a klub ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfő esti közleménye alapján lemondott többségi tulajdonrészéről a Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft-ben Sólyom Sándor, a Puebla Tanácsadó Kft. ügyvezetője. A cégben a vállalkozó által képviselt Puebla elvileg több mint ötven – a Somogy Online információi szerint 56 – százalékos aránnyal rendelkezett, a cégadatok keddi állapota szerint viszont a többségi tulajdonos még mindig a Kaposvári Rákóczi FC, vagyis elvileg hiába jelentették be december elején a Puebla szerepvállalását, s szavazott erről 16 igennel – két nem-voks ellenében – a kaposvári közgyűlés is, a főváros XIII. kerületében bejegyzett céget nem iktatták be hivatalosan a tulajdonosok közé, noha az erre szabott idő már letelt – írja a lap.

Sólyom Sándor a szerepvállalásával kapcsolatos igaztalan támadásokkal indokolta cége lemondását, és állította, megkezdték az adósságok rendezését és olyan megállapodásokat kötöttek, amelyek biztosítják a Rákóczi stabil jövőjét.

Ennek némiképp ellentmond, hogy a csapat korábbi játékosa, Oláh Lóránt felszámolási eljárást kezdeményezett a gazdasági társasággal szemben – a Kaposvári Törvényszékről kapott információ szerint a bíróságra már megérkezett az irat, de még nem rendelték el az eljárás megkezdését, ami vélhetően annyit jelent, a felek megpróbálnak megegyezni.

A cégnek azonban nemcsak egykori csatárának kellene fizetnie. A sajtóban többször is megjelent, a játékosok felé sokmilliós tartozást halmozott fel – féléves hátralékokról beszéltek egyes érintettek –,a melyből csak elenyésző összeget sikerült törleszteni. Hogy a játékosok türelme fogytán, jól mutatja, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal decemberi végrehajtási kezdeményezése mellett január végén egy érdi közjegyzői iroda is végrehajtást kezdeményezett, a sonline.hu információi szerint fizetési meghagyás miatt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik