NB II

Fedett lelátók a Vasasnál

Az angyalföldiek bátorítást kaptak, hogy lelátókkal teljesen körbezárt stadionban gondolkodjanak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

December 9-én újabb szurkolói találkozót tartott a Vasas SC. A kézilabdacsarnok első emeletén tartott rendezvényen szépszámú érdeklődő jelent meg kedd este. A házigazda Markovits László klubelnök mellett a szurkolói klub kérésére a feljutásra aspiráló csapatok képviseletében Varga Márta, a felnőtt női kézilabdacsapat vezetőedzője, illetve Vancsa Miklós, a futballcsapat ügyvezetője vett részt a találkozón.

Markovits ismét megköszönte Jámbor János szerepvállalását, és gratulált Vancsa Miklósnak, valamint a szakmai stábnak az őszi NB II-es bajnoki címért. Mindkét fél megerősítette, hogy kiválóan együttműködik a Vasas SC és a futballcsapat, mindenki teljesíti a vállalásait, így nem véletlen, hogy a nehezebb évek után végre reális esély van az első osztályba való visszajutásra.

Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó téma a stadionkérdés volt. Markovits László elmondta, hogy egy hosszú folyamat végéhez közelednek, hiszen 2012-ben már rendelkezett elvi építési engedéllyel a klub, ami alapján egy új főlelátó-épület megépítését tervezték. Végül a kormány által meghirdetett stadionrekonstrukció keretében a Vasas-család érintett szereplőivel egyeztetve teljesen új koncepciót dolgozott ki a klubvezetés. Az érintett szakmai munkacsoportok által elfogadott program jelenleg a hosszanti oldalakon felépülő két fedett nézőtérrel számol, de a klub bátorítást kapott arra, hogy lelátókkal teljesen körbezárt stadionban gondolkodjon, tehát a két kapu mögötti területen már az első ütemben fedett szektorok kerülhetnek kialakításra.

Az új aréna a mostani Illovszky-stadionhoz képest néhány fokkal elforgatva épülne, annak érdekében, hogy egy hivatalos méretű füves edzőpálya is kialakítható legyen. A Vasas SC jelenleg a végső pénzügyi jóváhagyásra vár, de a klubelnök szerint optimizmusra adhat okot, hogy a döntéshozók pozitívan viszonyulnak az angyalföldiek igényeihez.

A szurkolói találkozó zárórészében Vancsa értékelte az őszi szezont a labdarúgócsapat szempontjából. Elmondta, hogy a céljuk továbbra is a feljutás, és ennek érdekében mindent meg fognak tenni tavasszal is. A szakmai stáb továbbra is teljes bizalmat élvez, már most tárgyalnak Szanyó Károly szerződésének meghosszabbításáról, ahogy a kulcsjátékosok megtartásáról is elkezdődtek az egyeztetések. A tél folyamán pedig további játékosokkal erősítenének, elsősorban magyar állampolgárságú futballisták jöhetnek szóba – írja a Vasas SC honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik