NB II

Csak a meccs után jópofiztak

Preklet Csaba úgy érzi, a gyengébb eredmények miatti nehézségek még jobban összekovácsolták a csapatot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kiválóan kezdte a másodosztály őszi időszakát a Vasas, de a győzelmeket egy idő után vereségek követték. A gyengébb eredmények „emberáldozattal” is jártak, hiszen Rodenbücher István elküldték a vezetők, akik pénzügyi megszorításokat is bejelentettek a hét elején. A történtek látszólag nem hagytak nyomot a játékosokon, hiszen a 12. forduló péntek délutáni nyitómeccsén 2-0-ra verték a vendég Zalaegerszeget, amelynek csupán egyetlen valamirevaló lehetősége volt, az is egy távoli átlövése után.

Az angyalföldiek 23 éves játékosa, Preklet Csaba az előző szezonban még a ZTE védelmének volt alapembere. A meccs után a Rangadó.hu érdeklődésére azt mondta, ezúttal megfelelően végrehajtották a visszatámadásokat, ez volt a sikerük egyik kulcsa.

– Bár nem töltött hosszú éveket Zalaegerszegen, mégis az előző csapata ellen lépett pályára. Milyen érzés volt?
– Igazából nem volt bennem semmilyen plusz drukk, azért sem, mert ki van cserélődve az egész brigád. Egy-két ismerős arc volt, de ezzel soha nem szoktam foglalkozni, maximum a meccs után egy kicsit jópofizunk, de ennyi. Próbálok a saját klubomra koncentrálni – kezdte Preklet Csaba.

– A Vasas védelme számára ez egy könnyű mérkőzés volt, mert a ZTE harmatos támadójátékot mutatott, vagy éppen azért voltak ilyen visszafogottak a vendégek, mert önök kemény munkát végeztek?
– Nagyon jól védekeztünk és végre visszatámadtunk, amit a mester kért az egész hét folyamán. Valóban gyengébb volt most a ZTE, többet várok tőlük. Nekik sem az NB II-ben van a helyük, ahogy nekünk sem, úgyhogy megyünk tovább…

– A remek rajt után voltak vereségek, problémák. Egy jó társaságot ezek a kisebb problémák összekovácsolnak, egy morálisan gyengébb közösséget viszont bomlasztanak. A Vasasnál mi játszódik le?
– Szerintem ugyanúgy teljesen jó a csapat, az összhang és minden más rendben van. Úgy érzem, ez még jobban összekovácsolta a brigádot. A Cegléd elleni olyan mérkőzés volt, amelyen nem túlságosan domináltunk, a Szigetszentmiklós ellen viszont nekünk kellett volna nyernünk, de sajnos nem azt dobta a gép. Remélem, a következő három fordulóban ezeket visszakapjuk.

– Vannak típushibák, amelyek minden vesztes meccsen előjöttek?
– Ez a visszatámadásos dolog volt, amivel akadt egy kis problémánk, de ez a mostani mérkőzésen már abszolút jó volt. Másra nem emlékszem, mert mindig más szituációból kaptuk a gólokat.

Olvasói sztorik