NB II

A Vasas SC végleg kiszáll a fociból

Rangadó
Rangadó

2014. 03. 17. 18:52

A klub még egy százalékban sem kíván tulajdonos maradni, és nem tart igényt az elő- és visszavásárlási jogra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasas-család vasárnap, a Nyíregyháza elleni NB II-es mérkőzés keretében ünnepelte a klub 103. születésnapját. Ennek apropóján hosszú interjút közölt Markovits László elnökkel az egyesület honlapja. Hangsúlyozta: a tulajdonosi szerepvállalás kapcsán a nagy népszerűségnek örvendő Jámbor János, Vancsa Miklós páros felvetette a legutóbbi szurkolói ankéton, hogy a jövőben főtámogató helyett tulajdonosként folytatnák, és ezek a célok összecsengenek a klub terveivel.

– A múlt héten az elnökség markáns, végérvényes döntést hozott, amely szerint az anyaegyesület a jövőben az infrastruktúra fenntartásán és menedzselésén túlmenően semmiféle szerepet nem képes vállalni a labdarúgás működtetésében – kezdte Markovits László. – Hangsúlyozni szeretném, hogy a kétezer-tizenegy eleje óta tartó vesszőfutásra pontot tudtunk tenni, az egyesület újra konszolidálta a futball kft-t, az elmúlt hónapokban jelentős ráfordítással tartozásmentessé tette, a fennmaradó kötelezettségekre pedig megvan a szükséges fedezet. A múlt adósságainak rendezése kapcsán ismét köszönetet kell mondanom a Kubala Akadémia tulajdonosainak, valamint a korábbi német befektetőnek, hiszen nekik is oroszlánrészük volt abban, hogy ma egyáltalán futballról beszélhetünk Angyalföldön.

Az elnök elmondta, hogy a jövőben a Vasas-futballt egy tőkeerős társaságnak kell működtetnie tulajdonosként, nem egy civil szervezetnek, amely a tetemes működési hiányt vagy érzelmei alapon, vagy a kapcsolatrendszerén keresztül akarja és tudja pótolni. A Vasas SC-nek 2009 óta öt év komoly szerepvállalás, több mint félmilliárd forint elköltése, és rengeteg kellemetlenség után tudomásul kellett vennie, hogy meg kell hoznia ezt a döntést. Mindez azt jelenti, hogy nem kíván még egy százalékban sem tulajdonos maradni a Vasas FC Kft-ben, nem tart igényt elővásárlási jogra, visszavásárlási jogra, nem képes és nem is akar többé konszolidációs szerepben feltűnni, nem óhajt többé kényszerhelyzetben olyan döntéseket hozni, amelyekre a múltban kárhoztatva volt.

– A helyzet megnyugtató, és hasonló, mint kétezer-tizenegy elején, azaz egy tartozásmentes kft. indul tiszta lappal. Azzal a különbséggel, hogy most NB II-es joggal rendelkezik a gazdasági társaság, viszont Jámbor János és csapata személyében Vasas-kötődésű, korábban az elkötelezettségét bizonyító tulajdonosjelöltről van szó, így végre hosszú időre biztos kezekbe kerülhet a Vasas labdarúgása. Ezért is érezte az elnökség, hogy most van itt a pillanat, hogy a civil szervezet az említett érvek alapján nyugodt lelkiismerettel tudja meghozni ezt a drasztikusan hangzó döntését. Ma nyugodt szívvel, tiszta lelkiismerettel adhatjuk oda a stafétabotot annak az embernek, aki a velejáró nehézségekkel együtt képes és akarja működtetni – szögezte le Markovits.

Ez a döntés azonban nem jelenti azt, hogy a Vasas SC teljesen mértékben elengedi a labdarúgás kezét, hiszen vagyonkezelőként és az állami forrásoknak köszönhetően további létesítményfejlesztések következnek, így új stadion is épül a Fáy utcában. A részletekről viszont még korai lenne beszélni. Emellett az Akadémia számára biztosított edzőcentrum, valamint a kiszolgáló helyiségek fejlesztésére is vannak tervek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Finland's midfielder Roman Eremenko (L) vies with Hungary's Vilmos Vanczak (R) during the International friendly football match Hungary vs Finland, Gyor, Hungary on March 5, 2014.  AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.