NB II

A csapat pillére

A rutinos kapus, Németh Gábor számára fontos, hogy Angyalföldön számítanak rá.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Új szelek fújnak Angyalföldön. Az elmúlt évek szenvedései után Jámbor János visszatért a Fáy utcába, és Vancsa Miklóssal karöltve ismét az állandóságot és a szervezettséget képviselik a vezetésben.

Az állandóság egyik jelképe Németh Gábor, akit télen az élvonalbeli Haladás is csábított, de inkább maradt a Vasasnál, mert leszögezték, hogy számítanak a tapasztalatára. A Rangadó.hu megkeresésére Németh Gábor elmondta, valóban új szelek fújnak az Illovszky-stadionban.

– A felkészülés mindig kemény dolog a futballban, de amit elterveztünk, azt meg tudtuk csinálni. A Diósgyőr elleni edzőmeccsünket is pozitívan értékelem, ahol látszott, hogy fáradtak vagyunk, de megfelelő eredmény született számunkra – kezdte a 38 éves hálóőr.

A német tulajdonos, és Dirk Berger vezetőedző távozása után a visszatérő Jámbor János választása Szanyó Károlyra esett a megüresedett vezetőedzői poszton.

– Ő egy fiatal edző, aki nemrég hagyta abba a labdarúgást, nem mellékesen nagyon jó játékos volt. Most még az erőnlét megszerzésén van a hangsúly, de a mezőnyjátékosok a legtöbb feladatot labdával csinálják. Frissek még a tapasztalatok, de én bizakodva látom a jövőt – mondta Németh Gábor.

A Vasas az előző szezonban végig az NB II élmezőnyében volt, de nem sikerült a feljutás. Olyan vádak is érték az előző klubvezetést, hogy szándékosan nem akart feljutni a csapat. Jámbor János visszatérésével viszont egyértelmű a cél.

– Ebben a szezonban a feljutás már valószínűleg elúszott. Idén az a fontos, hogy stabilizáljuk a helyünket az NB II-ben, mert sajnos közel van a veszélyzóna, de úgy tudom, hogy jövőre már egyértelműen a feljutásért kell harcba szállnia a Vasasnak.

A kapus a Vasas-szurkolók egyik kedvence, így nyilván nem lenne ellenére, ha az ő vezérletével harcolná ki az angyalföldi alakulat az NB I-es tagságot másfél év múlva.

– Van rá esély, hogy így lesz, de még nincs konkrétum a szerződéshosszabbítással kapcsolatban. Vancsa Miklóssal beszéltem, és azt mondta, hogy a következő napokban átbeszéljük a kérdést.

A szombathelyi születésű Németh Gábor könnyen kiköthetett volna már most télen az NB I-ben, ugyanis a Haladás szívesen megszerezte volna.

– A Haladás ügyvezetője, Tóth Miklós felhívott, és megkérdezte, mi a helyzet velem a Vasasnál, mert szívesen látnának. Mondtam, hogy leülök Vancsa Miklóssal beszélni, és megkérdezem, számítanak-e rám a klubnál, mert ha igen, akkor nincs miről beszélnünk. A Vasas ragaszkodott hozzám, Vancsa Miklós kijelentette, hogy élő szerződésem van, és fontos tagja vagyok a csapatnak, úgyhogy ez a kérdés gyorsan eldőlt – zárta a beszélgetést Németh Gábor.

Olvasói sztorik